Zabodujte u zaměstnanců benefitem v podobě životního pojištění

Text KB Pojišťovna Publikováno

Zdraví a ochrana zaměstnanců je po covidové pandemii ještě důležitější než dříve. Zaměstnanecký benefit v podobě životního pojištění, který pomůže v nesnadných životních situacích, jako je invalidita, úraz či úmrtí, tedy dává velký smysl. Kolik takové pojištění stojí a jaké jsou jeho výhody? Zeptali jsme se Aleše Masopusta, manažera korporátního obchodu KB Pojišťovny.

Snadno a rychle

 

Najít zajímavý benefit pro zaměstnance není vůbec jednoduché. V záplavě stravenek, sportovních aktivit, příspěvků na dopravu a bydlení, home office je těžké najít něco, čím je potěšíte a budou z toho mít užitek. Životní pojištění zní dobře. Co všechno dokážete zaměstnavatelům pro jejich zaměstnance nabídnout?

KB Pojišťovna jeden takový benefit má ve své nabídce. Jedná se o rizikové životní pojištění, které chrání zaměstnance a jeho rodinu v případě vážných situací. Firmám umožňuje v rámci jedné smlouvy s minimální administrací pojistit klidně všechny zaměstnance najednou, a to bez vstupních zdravotních formulářů. Ve srovnání s individuálními pojistkami je navíc takové pojištění za bezkonkurenční cenu. V rámci skupinového životního pojištění TEAM je možné pojistit riziko úmrtí, invalidity, trvalých následků úrazu, závažných onemocnění a pracovní neschopnosti.

Musí být výše takto sjednané pojistné ochrany zaměstnanců pro všechny stejná?

Vůbec ne. Záleží na představě zaměstnavatele. Může být stejná, ale také naopak odlišná pro jednotlivé zaměstnance podle jejich pracovního zařazení.

Proč byste doporučil životní pojištění TEAM?

Je to nesrovnatelně levnější než pojištění individuální. Administrativa je ve srovnání s jinými typy finančních benefitů minimální. Například zaměstnanec je zařazen do pojištění, jakmile ho zaměstnavatel uvede na seznamu pojištěných. Fakturace benefitu probíhá jednou ročně. Pojištění lze sjednat bez ohledu na věk či aktuální zdravotní stav zaměstnanců.

Životní pojištění pro zaměstnance je daňově uznatelným nákladem, firma tedy díky němu každý rok na daních ušetří. A navíc platí kdykoli a kdekoli, a to nejen na pracovišti, ale i mimo pracovní dobu.

Kolik takový benefit stojí?

Ve srovnání s jinými benefity je životní pojištění rozhodně zajímavé. Cenová nabídka reflektuje individuální požadavky a nastavení klienta. Měsíčně na jednoho zaměstnance může stát od desítek korun po několik stovek. Pro představu uvádím jeden konkrétní příklad z praxe.

Zdroj: KB Pojišťovna

KB Pojišťovna je obchodní značka, kterou Komerční pojišťovna, a.s., (poskytovatel produktu) používá k marketingové komunikaci.

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 4 / 2022 na straně 75.

Štítky Životní pojištění, KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.