Profiliga firem

AMCON – pulzující monozukuri v srdci Evropy

thumbnail

Víte, co je to monozukuri? Jedná se o japonský termín, který lze zjednodušeně do češtiny přeložit jako umění výroby. Vychází ze starobylé propracované filozofie a zahrnuje v sobě kvality, kterých si vážíme i my Češi – zlaté české (v tomto případě i japonské) ručičky a poctivou práci. AMCON Europe, dceřiná firma japonské společnosti AMCON Inc., je inspirujícím reprezentantem uplatňování zásad monozukuri v podmínkách evropského byznysu. Specializuje se na výrobu technologií pro čištění odpadních vod se zaměřením na ekologické a úsporné odvodňování kalů jak pro komunální, tak průmyslové čistírny odpadních vod.

Štítky Japonsko, Environment, Inovace

číst celý článek

České granáty okouzlily JaponceSvětově unikátní šperky zaujaly krásou i příběhem

thumbnail

„Když jsme letos na jaře představovali kolekci svých šperků na výstavě v prostorách českého velvyslanectví v Tokiu, zájem návštěvníků nás mile překvapil. Kdyby se jednalo o prodejní výstavu, neměli jsme druhý den co vystavovat,“ usmívá se při vzpomínce na vydařenou akci Pavel Tvrzník, předseda představenstva turnovského družstva umělecké výroby Granát, které už více než rok připravuje expanzi na japonský trh.

Štítky Japonsko, Luxusní zboží, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Miloslav Masopust: Japonci slyší na naše komplexní řešení

thumbnail

„Cesta našich zařízení a průmyslových linek na elektrostatické zvlákňování na světové trhy se datuje rokem 2004, kdy ELMARCO uzavřelo licenční smlouvu s vědci z Technické univerzity v Liberci na unikátní technologii NanospiderTM. Uběhly sotva dva roky, když k zákazníkovi putovala první průmyslová výrobní linka. Bez vlastního vývojového zázemí bychom však těžko mohli odpovědět na vlnu zájmu v ČR i ve světě, kterou revoluční koncept vyvolal. Již v roce 2008 jsme proto otevřeli vývojové centrum, které tvoří mozkový trust naší společnosti,“ připomíná revoluci v oblasti nanotechnologií jednatel společnosti ELMARCO Miloslav Masopust.

Štítky Japonsko, Hightech, Věda a výzkum

číst celý článek

Jaroslav Hanousek: Žádný obchod není bez rizika

thumbnail

Elektrárny a petrochemické závody v Ázerbájdžánu, Turecku, Kazachstánu, Turkmenistánu, geotermální elektrárny na Islandu, teplárny a papírny ve Finsku a třeba i slovenské Mochovce či obě české jaderné elektrárny Temelín a Dukovany. K těmto a mnohým dalším odběratelům směřují průmyslové armatury vyrobené českou firmou I.B.C. Praha. „Dokážeme vyrobit nejen standardní armaturu, ale i speciální pro konkrétní náročné provozní podmínky v prakticky každém odvětví průmyslu. S pojištěním lze lépe přijímat požadavky odběratelů a získávat i nová odbytiště pro své výrobky,“ vysvětluje v rozhovoru Ing. Jaroslav Hanousek, prokurista společnosti.

Štítky Energetika, Strojírenství, EGAP

číst celý článek

Ondřej Svoboda: S harmonickými vztahy přichází i prosperita firmy

thumbnail

Čím méně početný tým, tím důležitější je správný výběr jeho členů. „Jsme menší firma s poměrně krátkou historií, během níž jsme se přesvědčili, že dobře fungující kolektiv není o dosaženém vzdělání ani věku, ale o měkkých dovednostech – přizpůsobivosti, ochotě se učit, otevřenosti změnám a kolegiální atmosféře. Doučit se tvrdým dovednostem dokáže každý člověk bez ohledu na věk, když má zájem. Přístup se však mění mnohem hůř,“ bourá jeden z častých stereotypů Ondřej Svoboda, zakladatel a majitel Simple Lift.

číst celý článek

Petr Michník: Ani s elektromobilitou u nás práce neubylo. Jen se mění

thumbnail

Elektromobilitu zohledňuje ve svých produktových plánech pro český i evropský trh společnost Hyundai již dlouhodobě. „Jako první automobilka v České republice jsme Konou Electric zahájili v roce 2020 sériovou výrobu elektrických aut. Od té doby výroba elektrifikovaných modelů tvoří významnou část naší produkce,“ říká Petr Michník, vedoucí subdivize administrativy Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Štítky Jižní Korea, Automotive

číst celý článek
1 2 3 4 13 25 36 48

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.