Články se štítkem: Energetika

Cyril Svozil: Snažíme se být vždy o krok napřed (nejen) v technologiíchProto jsme úspěšní

thumbnail

„Cenový šok před dvěma lety se dal čekat a překvapil nás jen svou silou. Postupný trend ve zdražování energií, který vyvrcholil energetickou krizí, jsme zaregistrovali již kolem roku 2014. Proto jsme se před sedmi lety rozhodli investovat do vlastního vývoje bateriových úložišť. Tento systém nám později pomohl vyřešit cenovou explozi energií i v naší firmě,“ vysvětluje Cyril Svozil st., zakladatel a ředitel holdingu Fenix Group, který již třiatřicet let vyrábí a exportuje elektrické sálavé topné systémy do sedmdesáti zemí čtyř kontinentů.

Štítky Energetika, Nové technologie, Inovace

číst celý článek

Daniel Mahovský: Naše projekty budujeme i pro příští generace

thumbnail

Již podruhé máme v TRADE NEWS možnost pohovořit si s jedním ze zakladatelů fondu Georgia Energy SICAV, který se zaměřuje na investice do staveb vodních elektráren v Gruzii. Daniel Mahovský tráví polovinu času v České republice, kde aktuálně zajišťuje projekční práce a výběrová řízení na dodávku technologií, a druhou polovinu v Gruzii, kde dokončuje development hned několika projektů vodních elektráren a připravuje i projekty solární.

Štítky Gruzie, Energetika, Environment

číst celý článek

Filip Hazuka: Chceme držet světové prvenstvíLetos uvedeme na trh nový entalpický protiproudý výměník

thumbnail

Myšlenku z titulu knihy J. F. Trouta Odliš se, nebo zemři přijal ředitel společnosti Recutech Filip Hazuka ve svém podnikání doslova a do písmene. Snaha kráčet vlastní cestou se promítá do desetileté existence pardubické společnosti na vývoj a výrobu protiproudých výměníků tepla od samého založení.

Štítky Inovace, Environment, Energetika, Skandinávie

číst celý článek

Katar: Malá země velkého bohatství

thumbnail

Z hlediska geografické rozlohy, počtu obyvatel a nominálního HDP Katar nepatří k nejvýznamnějším hráčům regionu Perského zálivu. Na první pohled by se mohlo zdát, že ho zastiňují velké sousední ekonomiky jako Saúdská Arábie, Írán či Spojené arabské emiráty. Katarci jsou však bezesporu sebevědomý a vynalézavý národ, který v mnohém dokáže překvapit. V posledních měsících tato země upoutává pozornost světa především v souvislosti s dlouhodobým zajištěním energetické bezpečnosti v Evropě a také s pořádáním mistrovství světa ve fotbale. Zároveň však pro nás může být zajímavým alternativním trhem, ať už v tradičních průmyslových odvětvích nebo v high-tech.

Štítky Energetika, MPO, Katar

číst celý článek

Plyn z Alžírska a jedinečné investiční příležitostiJust In Time aneb Právě včas a na správném místě v Africe

thumbnail

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela jednal v listopadu během své pracovní návštěvy Alžírska o dodávkách plynu do ČR. Zatím se jedná o předběžné návrhy smluv, které se upřesňují co do objemu, termínů dodávek a cen. Teritoriálně blízké Alžírsko by se do budoucna mohlo podílet až na čtvrtině energetického mixu naší země. Jedná se o plynu, který by byl veden potrubní cestou přes Tunisko a Itálii. Nejdříve ale půjde o testovací dodávky zkapalněného zemního plynu do LNG terminálu v nizozemském přístavu Eemshavenu, kde si ČR pronajímá kapacitu. Už nyní hraje Alžírsko významnou roli v dodávkách do Evropy, přičemž zároveň disponuje rozsáhlým surovinovým bohatstvím.

Štítky Alžírsko, Energetika, MPO

číst celý článek

Čtyři celoevropské patenty v jednom výrobkuA dostupné palivo

thumbnail

Titulek článku krátce a výstižně vyjadřuje, co znamená kotel od české firmy Blaze Harmony. K modernímu a užitečnému výrobku přidejte obchodní filozofii, která slovy zakladatele firmy Romana Tihelky „garantuje kvalitní výběr produktu, kvalitní montáž a kvalitní servis“, a výsledkem bude úspěšná firma, jež nedávno získala ocenění v hlavním projektu AMSP ČR 2022 Rok nových technologií. Jeho generálními partnery byly společnosti Škoda a Komerční banka. Nechyběl ani TRADE NEWS jako mediální partner.

Štítky Environment, Energetika, Nové technologie

číst celý článek
1 2 3 4 7 9 12

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.