Články se štítkem: Energetika

Kde hledat v Brazílii příležitosti

Dopravní infrastruktura Již tak rozsáhlé investice do budování nové, především silniční, námořní a železniční dopravy, dimenzované pro osobní i nákladní přepravu, byly dále podpořeny rozhodnutím prezidentky Rousseffové, která nedávno vyhlásila nové investice v rámci investičního plánu Mobilidade…

Štítky Brazílie, Dopravní infrastruktura, ICT, Environment, Energetika, Letecký průmysl, Potravinářství

číst celý článek

Bohatá kráska Argentina

thumbnail

Argentinská kráska hovoří španělsky, ale je to Italka, která si myslí, že má status Britky, a chová se jako Francouzka. Vzbuzuje pozornost, a tak se snad i zákonitě dostává do situací, které sice nejsou úplně standardní, ale nakonec se z potíží úspěšně a s grácií dostane. Taková byla, je i bude Argentina. Prosím, seznamte se.

Štítky Argentina, Energetika, ICT, Doprava, Strojírenství, Environmentální technologie

číst celý článek

Jak ovládnout světlo

thumbnail

Představte si v noci osvětlený přechod pro chodce. Pouliční lampa nad ním odebírá každou hodinu 100 až 150 wattů. Kolik je to za den, měsíc, rok, léta? A kolik takových přechodů má jedno město? Říct, že to jde ani ne s třetinovým odběrem a ještě bude lampa intenzivněji a cíleně svítit, to už je slovo do pranice…

Štítky Nové technologie, Environment, Energetika, Inovace

číst celý článek

Svítíme intenzivněji a šetříme

thumbnail

Před dvěma lety proběhla v jedné ze čtyř průmyslových hal české dceřiné firmy Dieffenbacher v Brně zdánlivě nenápadná změna: běžné halogenové osvětlení nahradila moderní LED svítidla. Jedním z hlavních impulzů k tomuto rozhodnutí byla samozřejmě slibovaná úspora elektrické energie a bezporuchový provoz nových svítidel. Ukázalo se však, že to přineslo i další benefity. Právě o tom jsme hovořili s generálním ředitelem Miroslavem Jopkem.

Štítky Energetika, Environment, Inovace

číst celý článek

Martin Wichterle: Jsem hrdý na své jméno, ale renomé jsme si museli vybudovat

thumbnail

„Vlastní výzkum a vývoj je drahý, ale je to jediná cesta, jak obstát v konkurenci,“ říká Martin Wichterle, majitel společnosti Wikov Industry, která se ve výrobě průmyslových převodovek zařadila mezi světovou špičku. „V našem portfoliu představují asi 95 procent. Zhruba polovinu dodáváme pro větrnou energetiku a druhou polovinu do oblasti těžby ropy a plynu, vodních elektráren a lodí. A téměř veškerá produkce jde na export,“ dodává.

Štítky Energetika, Strojírenství, Výzkum, Vývoj, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.