Články se štítkem: ICT

Nenechte své zákazníky čekat ve frontě

thumbnail

Na počátku tohoto roku jsem ve svém zápisníku psal o největším digitalizačním počinu českého bankovního sektoru, a sice o bankovní identitě, respektive službách BankID. Řada klientů svoji identitu již prostřednictvím této služby prokazuje či ji měla možnost prakticky využít při identifikaci pro elektronické podání daňového přiznání nebo při letošním sčítání lidu. Nově nyní KB otevřela BankID i pro napojení firemních klientů.

Štítky Finance, ICT, KB

číst celý článek

We.tradeV jednoduchosti je krása

Elektronický portál we.trade již využíváme téměř rok a stejně tak náš tuzemský obchodní partner. Na tomto způsobu vypořádání si ceníme především jednoduchosti a bezpečnosti. A musím dodat, že registrace do portálu byla zcela zdarma. Naší firmě nahradil složité jištění platby směnkou od našeho odběratele. Zajímalo by nás, ve kterých dalších situacích je možné we.trade využít jak v ČR, tak v zahraničí? Ing. Ivan Petránek, finanční ředitel-prokurista společnosti Igepa velkoobchod papírem spol. s r. o.

Štítky ICT, KB

číst celý článek

Dostali jsme zálusk na Japonsko

thumbnail

V globálním světě se cestování i do těch nejvzdálenějších míst stalo běžnou součástí našich životů. S koronavirovou pandemií se situace minimálně na čas změnila. Jako na zavolanou tedy přichází unikátní mobilní aplikace Visit.More od společnosti More.Is.More. Masivní rozvoj digitálních technologií umožnil využít rozšířenou (AR) a virtuální realitu (VR) nejen pro komerční, ale i edukativní a sociální komunikaci.

Štítky ICT, Japonsko

číst celý článek

Průmysl 4.0 nechápeme jako strašáka, ale jako příležitost

thumbnail

České originální high-tech řešení – úspěch, nebo propadák? „To uvidíme, zatím máme od tuzemských i zahraničních zákazníků velmi kladné ohlasy. Komplexní systém měření, který by fungoval na vzdáleném připojení rychle, flexibilně, cloudově a virtualizovaně, totiž kupodivu zatím nikdo na světě nevyvinul,“ svěřil se nám po letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu, kde společnost Kinex Measuring prezentovala demoverzi svého revolučního produktu, její jednatel a spolumajitel Petr Smrž.

Štítky ICT, Strojírenství, Stavebnictví

číst celý článek

V boji proti digitálnímu organizovanému zločinu je důležité, abychom táhli za jeden provaz

thumbnail

Podle nedávného průzkumu CFA Institute, jehož se zúčastnily více než tři tisíce certifikovaných finančních analytiků z celého světa, se většina oslovených domnívá, že nové technologie jsou největší hrozbou především pro asset management a bankovnictví. Jak to vidí šéf Komerční banky Albert Le Dirac’h? Nejen o tom, ale třeba také o bankovních regulacích či o politice záporných úrokových sazeb jsme s ním hovořili v předvečer Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Štítky KB, ICT, Nové technologie, bankovnictví, Investice

číst celý článek

Nejcennější komoditou bude vedle vody soukromí

Odposlechy a úniky dat. Vděčné mediální téma – a nejen mediální. „Pokud se vás to netýká, berete to jako daň dnešní době, navíc zdůvodněnou tím, že jde o vaše bezpečí. Jenže podobné metody jsou snadno zneužitelné. Zažil jsem to sám na sobě,“ zahajuje naše setkání Petr Beneš, majitel několika firem, které operují v oblasti internetových technologií.

Štítky Inovace, Komunikace, ICT, Mladý byznys

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.