Finance a pojištění

David Formánek: Banka musí být pro své klienty korábem, který ustojí i plavbu na rozbouřeném moři

thumbnail

Podle ekonomů Komerční banky (KB) má tuzemská ekonomika z pohledu své výkonnosti to nejhorší za sebou a po loňském poklesu si letos polepší. Růst to ovšem bude hodně mírný a patrnější až ve druhé polovině roku. „I tak se ukázalo, že ekonomika naší země je robustní, a když se na ni budeme dívat jako na celek, představuje velkou loď, která i na rozbouřeném moři dokáže držet směr. Jsem rád, že stabilita a síla naší banky této skutečnosti napomáhá,“ říká David Formánek, člen představenstva KB zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky Rozhovory, Finance, Ekonomika, ESG, KB

číst celý článek

Záruční programy Evropského investičního fondu

thumbnail

„Provozujeme stylovou kavárnu nedaleko dejvického nádraží, zaměřujeme se na anglické snídaně a domácí kuchyni z kvalitních surovin. Na rozšíření kavárny bychom potřebovali úvěr, ale neradi bychom dávali do zástavy nemovitost. Je nějaká možnost, jak úvěr zajistit jinak?“ - Matěj Záhorský, majitel Café Záhorský s.r.o.

číst celý článek

Jak jsme pomohli na svět pěknému projektu v EgyptěOd prvního setkání až k realizaci

thumbnail

Komerční banka má prokazatelné zkušenosti z afrického kontinentu, kde již úspěšně financovala kontrakty českých vývozců. Za jejího přispění v Africe vznikl nový přístav v Tunisu, letiště v Senegalu i nemocnice v Gabonu. Možná i toto hrálo svou roli, když jsme se zhruba před rokem sešli s firmou Sigma Group z moravského Lutína a diskutovali o tom, jak bychom mohli jako banka podpořit jejich exportní projekty.

Štítky Environment, KB, Egypt

číst celý článek

Až vaši odběratelé budou chtít environmentální prohlášení o produktu, budete připraveni?

thumbnail

O výpočtu uhlíkové stopy organizace již mezi firmami (zejména těmi většími) panuje povědomí a řada z nich svoji uhlíkovou stopu měří. Podle aktuálního průzkumu AMSP ČR již třetina větších firem vnímá poptávku svých odběratelů po informacích či závazcích o jejich udržitelnosti a další více než třetina toto očekává. Pro dodavatelské řetězce bývá ale v některých případech relevantnějším ukazatelem „environmentální prohlášení o produktu“ označované jako EPD (Environmental Product Declaration). Co toto prohlášení znamená a jak je získat?

Štítky EDP, KB

číst celý článek

Luboš Michlík, šéf Sigma Group: Egyptskému zavlažování zvýšíme kapacitu o proud, jako má Vltava pod Karlovým mostem

thumbnail

První čerpadla opatřená značkou Sigma instalovala česká firma v Egyptě už v polovině minulého století. Od té doby vyváží své technologie do nejlidnatější arabské země světa pravidelně. I díky dlouholetým obchodním vztahům a řadě úspěšných referenčních projektů si egyptský stát vybral právě českého výrobce jako jednoho z dodavatelů pro svůj klíčový zavlažovací projekt. New Delta bude značným množstvím vody zúrodňovat odlehlejší pouštní oblasti, a zvýší tak potravinovou soběstačnost země. Dvě ze sedmi přečerpávacích stanic na části projektu, která se jmenuje Mostakbal Misr, budou používat technologie dodané společností Sigma Group. Nejen o zavlažování jsme si povídali s generálním ředitelem a členem představenstva firmy Lubošem Michlíkem.

Štítky Egypt

číst celý článek
1 2 3 4 11 21 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.