Finance a pojištění

Martin Mašát: Kryptoměny jsou kasino

thumbnail

„Neexistují zaručené rady, jak rychle vydělat,“ říká ekonom finančně poradenské společnosti Partners Martin Mašát. Podle něj by se menší investoři neměli pouštět do oblastí, které dobře neznají. Investice do podílových fondů by měla být základem každého portfolia. A rodinám s dětmi doporučuje jako vhodnou dlouhodobou investici byt.

Štítky Partners

číst celý článek

Voda, jídlo, energieTo je to, co potřebujeme k životu

thumbnail

Izrael, jedna ze zemí tohoto čísla TRADE NEWS, trpěla nedostatkem vody už v biblických dobách. Od časů, kdy místní obyvatelé v době klimatického extrému buď prchli, nebo museli vodou neskutečně šetřit, dospěla tato oblast ke zcela jiné cestě. Špičkové technologie dokáží odsolovat mořskou vodu a také optimalizovat zavlažování zemědělských plodin. Izrael tak prozatím zkrotil nedostatek vody, a dokud bude mít dost energie, zůstane strategicky nezávislý na rozmarech počasí a nelibosti sousedních států, může se rozvíjet.

Štítky KB, Environment

číst celý článek

Získat pro firmu prostředky na inovace nemusí být složité

Naše společnost je největším a nejvýznamnějším dodavatelem lepenkových výrobků z recyklovaného materiálu pro archivaci. Tím, že produkty, které vyrábíme, vznikají zpracováním sběrového papíru a jsou zcela recyklovatelné, šetříme životní prostředí. I naše dřívější investice do modernizace výroby nesly významný efekt energetických úspor. Nyní uvažujeme o dalších investicích do rozvoje firmy a inovací, jaké jsou další možnosti v oblasti zvýhodněného financování? Marek Michálko, jednatel společnosti EMBA, spol. s r.o.

Štítky KB, Inovace, Dotace, EU

číst celý článek

ČEB společně se Svazem moderní energetiky zaostří na zelenou energii

thumbnail

Česká exportní banka (ČEB) se více zaměří na podporu vývozu zelených technologií. Kromě financování nabídne českým firmám také expertizy při hledání nových trhů. Své služby poskytne ve spolupráci se Svazem moderní energetiky. Partnerství, které spolu instituce uzavřely, má pomoci českým producentům udržitelných řešení z oblasti nízkouhlíkové ekonomiky získat nové zákazníky v zahraničí. Ze spolupráce budou moci těžit především výrobci obnovitelných zdrojů energie, řešení pro akumulaci energie a další šetrná řešení z oblasti moderní energetiky.

Štítky ČEB, Environment

číst celý článek

David Formánek: Komerční banka má ráda efektivní změnyV úsporách energií to platí dvojnásob

thumbnail

Přes jednu miliardu korun již uvolnila Komerční banka na zvýhodněné financování energetických úspor malých a středních podniků v rámci programu EuroEnergie. „Byli jsme k této spolupráci před dvěma lety přizváni Evropskou investiční bankou, protože máme nejen specialisty, kteří se dlouhodobě zabývají otázkou financování energetických projektů, ale ovládají také problematiku získávání dotací EU. Rádi podporujeme to, co má hlubší smysl,“ zahájil náš rozhovor David Formánek, člen představenstva Komerční banky zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky KB, Úspory energií

číst celý článek

Petr Borkovec: Budujeme novou pojišťovnu. Takovou, která u nás doposud chyběla

thumbnail

Petr Borkovec rozjíždí s partnery ambiciózní projekt. Na českém trhu chce vybudovat novou pojišťovnu, která bude poskytovat životní pojištění. Nebude to levná záležitost, jen počáteční investice se bude pohybovat kolem 350 milionů korun. „Ale v prvních letech mohou náklady narůst ještě o pár set milionů. Máme bankovní úvěr a financujeme to z našich zisků,“ říká šéf finanční skupiny Partners.

Štítky Partners

číst celý článek
1 11 20 21 22 23 24 25 26 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.