Finance a pojištění

Partners: Skvělý rok za námi i před námi

thumbnail

Rok 2017 se Partners podařil. Dokázali jsme v době regulace, rozložení provizí a stagnace poradenského trhu, tedy všemu navzdory, růst o 10 %. Obratem jsme historicky dosáhli nejlepšího roku 2012, přitom ale s polovinou finančních poradců. Pokračujeme na cestě profesionalizace a efektivity. Ani letos nešlapeme na brzdu, ale právě naopak. Výhled největší finančně poradenské společnosti do roku 2018 přináší Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Štítky Partners

číst celý článek

43 miliard korunTo je hodnota exportu pojištěného agenturou EGAP v loňském roce

thumbnail

Rok 2017 patřil v pětadvacetileté historii Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) určitě k těm významnějším. Podařila se řada věcí – EGAP pomohl českým vývozcům s jejich zakázkami ve více než 30 zemích světa a celkem pojistil export za téměř 43 miliard korun. Pracovníci věnující se vymáhání pohledávek vytvořili historický rekord, když dokázali z dlužných pohledávek získat pro pojišťovnu téměř 1,6 miliardy korun.

Štítky Podpora exportu, EGAP

číst celý článek

Do Afriky necválejte jako splašený kůňTrpělivost zde víc než jinde růže přináší

thumbnail

Georges Wega, nynější generální ředitel Société Générale v Senegalu, měl kromě této země možnost žít také v Nigérii a Kamerunu – a pracovat v mnoha dalších regionech Afriky. Říká, že africké země se od sebe navzájem velmi liší, ale co mají z větší části společného, to jsou především dynamické, mladé a stále rostoucí populace, značné nerostné zdroje a jisté překážky v oblasti infrastruktury. Tato kombinace představuje podle jeho slov pro každou firmu jedinečnou obchodní příležitost. Povídali jsme si s ním po jeho vystoupení na konferenci za obchody do Afriky, kterou pořádala Komerční banka.

Štítky Afrika, KB, Finance

číst celý článek

Kouzlo úspěchu nejen v Africe: Sdílejte benefity

Naše firma působí v papírenském průmyslu. Je to odvětví, ve kterém celosvětově roste poptávka po recyklovatelných obalech, nicméně producenti primárního papírenského zboží mají své výrobní kapacity plné. My působíme jako prostředník při dodávkách tohoto zboží pro koncové odběratele ze severní Afriky (Maroko, Tunisko), ale brzdí nás pomalé dodávky od našich dodavatelů – primárních výrobců. Jsou nějaké možnosti, jak přimět dodavatele, aby upřednostnili právě naše objednávky? V rámci platebních podmínek nastavených s africkými společnostmi využíváme dokumentární akreditivy. Současně nechceme vázat použitelné prostředky na akontace. Ing. Petr Marek, obchodní manažer společnosti Corpap, s.r.o.

Štítky Afrika

číst celý článek
1 11 21 23 24 25 26 27 28 29 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.