Články se štítkem: Průmysl 4

Karel Mareček: Z Buchlovic míříme do vesmíru

thumbnail

Jen stěží bychom hledali odvětví, ve kterém nenajde uplatnění přístroj na měření tlaku a výšky hladiny kapalin. Tyto měřiče jsou nezbytné pro potravinářský, chemický, papírenský průmysl, farmacii, medicínská zařízení, energetiku a plynárenství, nejrůznější stroje a samozřejmě pro sféru vodního hospodářství. Společnost BD SENSORS má na svém kontě 80 typů měřičů tlaku ve více než 50 tisících variantách! A pokud si ani pak zákazník nevybere, poskytuje speciální řešení „na míru“ v malých sériích.

Štítky Inovace, space, Japonsko, Průmysl 4, digitalizace

číst celý článek

Česká republika na Mezinárodním strojírenském veletrhu prezentovala novou vizi, založenou na inovacích

thumbnail

Hlavním tématem 61. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu byl Průmysl 4.0 a digitální továrna, tedy digitalizace výroby. Tradiční koncept partnerské země MSV získal novou podobu, když se do této pozice dostala letos Česká republika. Vůbec poprvé tu pod jednou střechou představila hned třináct státních organizací, které podporují tuzemský byznys. A to v České národní expozici nazvané Czech Republic: The Country For The Future. Veletrhu se zúčastnilo 1662 vystavujících firem z 30 zemí. Za pět dní si expozice prohlédlo více než 81 tisíc návštěvníků.

Štítky Inovace, MPO, Průmysl 4, digitalizace, MSV

číst celý článek

Jindřich Gazda: Nová postel pro IKEA přinesla velké změny

thumbnail

„K novým technologiím neodmyslitelně patří nové prostory, rozhodli jsme se proto i pro rekonstrukci části areálu firmy za využití programu expanze od ČMZRB,“ říká majitel bzenecké společnosti Unikov Steel Jindřich Gazda, když procházíme nově zrekonstruovanou výrobní halou, kterou v nejbližších dnech zaplní nové stroje. Impulzem pro uskutečnění rozsáhlé rekonstrukce výrobních, skladových i kancelářských prostor a nákupu nových technologií je příprava výroby na nový produkt pro firmu IKEA.

Štítky Inovace, Financování exportu, ČMZRB, Průmysl 4

číst celý článek

Čeká nás velká změna v myšlení lidí

thumbnail

Zdá se, že spojení Průmysl 4.0 brzy předběhne v četnosti zmínek tolik populární konkurenceschopnost či inovace. Ta čtyřka v jeho názvu je vysvětlována jako symbol čtvrté průmyslové revoluce. Co od ní máme očekávat? Podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se v brzké době dotkne nás všech: podnikatelů a jejich zaměstnanců, ale také škol, žáků a studentů… „Zdaleka nejde jen o digitalizaci či internetizaci průmyslové výroby. Byl bych rád, abychom hned od počátku vnímali Průmysl 4.0 jako celkovou platformu změn, které do našeho života přinášejí nové technologie umožňující decentralizované řízení a autonomní rozhodování. Základními prvky tohoto procesu jsou propojená výrobní síť, synergické propojení reálného a virtuálního světa a vznik kyberneticko-fyzikálních systémů umožňujících při vysoké diverzifikaci a pestrosti finálních produktů efektivní výrobu.“ Povídali jsme si s ním v době, kdy se finalizoval Akční plán pro implementaci Průmyslu 4.0 v Česku.

Štítky Průmysl 4, 0, Nové technologie, Věda a výzkum, MSP, Německo

číst celý článek

Německá ekonomika je v dobré kondiciNáš největší obchodní a strategický partner dále nabízí potenciál a příležitosti

thumbnail

Na vývoj německé ekonomiky v roce 2016 hledí ekonomové i firmy s mírným optimismem. HDP roste v současnosti převážně díky silné domácí poptávce. Hlavní indexy ekonomického sentimentu, IFO Business Climate a ZEW-Konjunkturerwartung, nicméně v lednu výrazně oslabily v souvislosti se slabšími očekáváními v zahraničním obchodě, zejména s rozvíjejícími se ekonomikami.

Štítky Německo, Průmysl 4, 0

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.