Články se štítkem: Japonsko

Reiko Kimura: EPA zvýší dostupnost japonského trhu pro české vývozce

thumbnail

Po přijetí obchodní dohody EPA mezi Evropskou unií a Japonskem se českým podnikům otevřely nové příležitosti na tomto vyspělém trhu. Generální ředitelka japonské vládní agentury na podporu obchodu a investic JETRO Reiko Kimura vidí velkou šanci pro české malé a střední firmy, a to v potravinářství, ale také v oblasti technologií a digitální ekonomiky. Zdůrazňuje, že klíčovými faktory jsou inovativní přístup a porozumění kulturním odlišnostem.

Štítky Japonsko

číst celý článek

EPA a spolupráce ve výzkumu a vývoji nám v Japonsku otevírají dveře

thumbnail

S Japonskem Česko pojí mimo jiné orientace ekonomiky na strojírenství a technologie a tradičně silný výzkum a vývoj. Některé případy kooperace na tomto poli už fungují, ale možnosti jsou daleko širší a česká strana by jim měla věnovat více úsilí a trpělivosti – což platí i pro firmy, které chtějí do Japonska vyvážet. Hovořili jsme s Richardem Schneiderem, ředitelem sdílené kanceláře agentur CzechTrade a CzechInvest v Tokiu.

Štítky Japonsko, Výzkum a vývoj

číst celý článek

Jiří Kratochvíl: Nezapomínejme, že máme také pacienty bez COVID-19I oni potřebují péči a léky

thumbnail

Původně jsme byli s obchodním ředitelem společnosti Cayman Pharma Jiřím Kratochvílem domluveni na povídání o Japonsku. Tam je totiž tato mezinárodně uznávaná farmaceutická společnost již více než deset let etablovaná. Ovšem mezitím přišla pandemie a s ní nouzový stav, a tak se řeč (bohužel pouze on-line) samozřejmě stočila i na to, co to znamená pro chod firmy a jak se jí daří pohybovat v měnícím se prostředí.

Štítky Japonsko, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

S Japonskem budujeme strategické partnerství

thumbnail

V letošním roce oslaví Česká republika a Japonsko významné výročí – 100 let od navázání diplomatických styků s tehdejším Československem. Těžištěm vzájemných vztahů je politická, ekonomická, obchodní a kulturní spolupráce, ale poměrně nově se ve větší míře rozvíjí také vědecko-technická spolupráce. Japonsko zároveň patří mezi pět našich nejvýznamnějších obchodních partnerů mimo Evropu a největší přímé zahraniční investory u nás. Vzhledem ke všem těmto skutečnostem a celkovému významu Japonska jako důležitého hráče v regionu východní Asie činí Česká republika kroky k pozvednutí našich vzájemných vztahů na úroveň strategického partnerství.

Štítky Japonsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Japonsku

thumbnail

Strojírenský průmysl Strojírenské výrobky patří k tradičním položkám vývozu do Japonska. Zároveň se zvyšuje poptávka po nových technologiích v této oblasti. Země je například dlouhodobě na špici světového vývoje v oblasti využívání automatizace. Japonská vláda v roce 2015 vytyčila „robotickou…

Štítky Japonsko

číst celý článek

Jana Slováková: Krize k byznysu patří

thumbnail

„V následujících dnech jen pár našich pracovníků vyexpeduje již vyrobené stroje, které jsme měli dodat v průběhu příštích tří týdnů, a v pondělí přerušujeme provoz zatím do Velikonoc,“ řekla mi obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková, když jsem jí volala ve středu osmnáctého března.

Štítky Inovace, Jižní Korea, Japonsko, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.