Články se štítkem: Nové technologie

Filip Dvořák: Do Kalifornie mě vyhnala kanadská zima. Dnes je mým druhým domovem

thumbnail

Vědec a matematik Filip Dvořák chce být u toho, až se kompozitní AI dostane z akademické půdy do praxe a povede se dosud teoretické modely komerčně využít. Kvůli tomu založil nejprve v USA a pak v Česku společnosti Filuta AI, která plánuje být mezi prvními, kdo dosud teoretické modely zavedou do života firem a veřejné správy. Do Kalifornie se dostal během vědecké a podnikatelské kariéry hned dvakrát, nejprve jako stážista v Googlu a pak jako výzkumník ve Stanford Research Institute (SRI).

Štítky Rozhovory, Profiliga firem, Nové technologie, Věda a praxe, USA, Kalifornie, Ai

číst celý článek

David Semerád: USA bylo skvělé rozhodnutí!

thumbnail

David Semerád je spoluzakladatel společnosti STRV, která se zabývá vývojem mobilních i webových aplikací. Před dvanácti lety se zúčastnil šestiměsíčního programu CzechAccelerator v Silicon Valley a v USA zůstal natrvalo. V roce 2018 předal vedení STRV a od té doby se věnuje svým projektům. Nejnověji jde o MindZero, který má za cíl změnit přístup k duševnímu i fyzickému zdraví.

Štítky Rozhovory, Nové technologie, USA, Kalifornie, Silicon Valley

číst celý článek

Ilja Mazánek st.: V Africe přeje štěstí odvážným Chceme být inspirací váhajícím

thumbnail

„Africká a asijská teritoria jsou sice od Česka vzdálená a pro naše exportéry nesou řadu rizik. Firmy by si však měly uvědomit, že ten, kdo zdravě nezariskuje a jen pasivně čeká na šťastnou náhodu, nemusí se taky dočkat,“ říká Ilja Mazánek st., předseda zahraniční sekce Hospodářské komory ČR a obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, světového lídra v oblasti výroby letištních technologií a dodavatele unikátního konceptu modulárních letišť.

Štítky Afrika, Senegal, Inovace, Nové technologie, KB

číst celý článek

Cyril Svozil: Snažíme se být vždy o krok napřed (nejen) v technologiíchProto jsme úspěšní

thumbnail

„Cenový šok před dvěma lety se dal čekat a překvapil nás jen svou silou. Postupný trend ve zdražování energií, který vyvrcholil energetickou krizí, jsme zaregistrovali již kolem roku 2014. Proto jsme se před sedmi lety rozhodli investovat do vlastního vývoje bateriových úložišť. Tento systém nám později pomohl vyřešit cenovou explozi energií i v naší firmě,“ vysvětluje Cyril Svozil st., zakladatel a ředitel holdingu Fenix Group, který již třiatřicet let vyrábí a exportuje elektrické sálavé topné systémy do sedmdesáti zemí čtyř kontinentů.

Štítky Energetika, Nové technologie, Inovace

číst celý článek

Rozvojový pracovník, nebo podnikatel? V Gambii je místo pro obojí

thumbnail

Známý americký ekonom William Easterly, specializující se na hospodářský rozvoj, přiléhavě nazývá osobnosti tohoto typu hledači problémů a reálných řešení. „Pro podnikatelský model jsme se s gambijskou přítelkyní, nyní manželkou, rozhodli kvůli udržitelnosti projektu,“ říká zakladatel a spolumajitel 3D firmy, která se zaměřuje na prodej, vývoj, servis, implementační pomoc a proškolování obsluhy 3D tiskáren Prusa Research, Silvestr Tkáč.

Štítky Afrika, Gambie, Nové technologie, rozvojová pomoc

číst celý článek

Adam Janek: Inovace potřebuji k životuNechtěl bych se dostat do stavu, že už nebude co vymýšlet

thumbnail

„Nikdy nepřekonáš oceán, když se budeš bát, že ztratíš břeh z dohledu,“ řekl prý před staletími Kryštof Kolumbus a víme, co bylo dál. Bez odvážných „Kolumbů“ by se svět nepohnul z místa a je dobře, že jsou i dnes mezi námi. Nadšenci, kteří žijí své sny a milují svou práci. Jedním z nich je i Adam Janek, ředitel Očního centra Praha (OCP). Povídali jsme si v nadčasových industriálních prostorách nově vybudované kliniky OCP v budově Port7 v pražských Holešovicích.

Štítky Inovace, Zdravotnictví, Nové technologie

číst celý článek
1 2 3 4 6 9 11

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.