Články se štítkem: Nové technologie

Pardam Nano4fibers: Z výrobní popelky byznysovou princeznou

thumbnail

Ještě v závěru minulého roku nevypadaly nanovlákenné respirátory ani zdaleka na produktový trhák. V roce 2019 jich roudnická firma Pardam Nano4fibers, která vyvíjí a vyrábí nanomateriály, prodala pouhých 1700 kusů. Koronavirová krize však udělala z výrobní popelky byznysovou princeznu. Od května 2020 mají díky nové výrobní lince v plánu produkci zvýšit na půl milionu kusů měsíčně a chystají nový závod čistě jen na výrobu nanovlákenných respirátorů.

Štítky Nanotechnologie, Nové technologie

číst celý článek

Posilujme imunitu

thumbnail

O těžkostech, které nám všem přinesly uplynulé měsíce, by bylo zbytečné se znovu rozepisovat. Co ale nemohu opomenout, je nasazení a schopnost zvládnout těžké chvíle napříč celou naší společností. V tomto ohledu jsem hrdý na naše kolegy, kteří po celou dobu nouzového stavu poskytovali klientům služby v plné šíři a byli a jsou jim nadále nápomocni při řešení jejich finanční situace.Čas na změnu?

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Budoucností je vývoj technologií a praktické know-how

thumbnail

Příběh klatovské společnosti K&K Technology mi připomněl jiné podobné, známé u nás z devadesátých let. O tom, jak se člověk vlastním umem a pílí vypracoval a vybudoval prosperující podnik. Takovým selfmademanem je i nynější předseda představenstva, který v roce 1991 použil jako záruku pro financování svůj vlastní rodinný dům a začal podnikat jako fyzická osoba „Kutil Václav – projektová kancelář“. A dnes stojí v čele holdingu, který má aktuálně k realizaci připraveny projekty za více než 300 milionů korun, k jejichž financování využije i záruční produkty od ČMZRB.

Štítky Inovace, Nové technologie, ČMZRB

číst celý článek

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Akustika z PET lahví

thumbnail

Dopřejte si klid při práci i na přemýšlení a myslete na zdraví. Pobyt v hlučném prostředí negativně ovlivňuje pozornost, a tedy i výkonnost pracovníků. Dobré řešení prostorové akustiky ve světě patří ke standardům kvalitních kanceláří i obytných prostor. U nás je stále až na posledním místě a řeší…

Štítky Environment, Stavebnictví, Nové technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.