Články se štítkem: Nové technologie

Nechte placení svých závazků klidně na poslední chvíli

Před nedávnem jsme ve finančním rádci psali o tom, že okamžité platby nejsou hudbou vzdálené budoucnosti. A skutečně. První banky je již začaly svým klientům nabízet. A to jak pro zadávání plateb do jiných bank, tak i při jejich přijímání. Do té doby, než se ale zapojí další banky a klienti si na tuto novou službu zvyknou, oblíbí si ji a budou ji běžně využívat, je důležité umět připsat platby do jiných bank co nejdříve i jiným způsobem.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Firma, která předběhla dobuPrůmysl 4.0 v silniční dopravě

thumbnail

„Sfouklo nás to ze židle,“ přiznali kanadští zákazníci české společnosti Exact Control System. „Při prezentaci opravy povrchu vozovky unikátní metodou Exact Street jim cena zakázky připadala opravdu vysoká. Po důkladném posouzení projektu však připustili, že celkové přínosy plně odpovídají kalkulovaným nákladům, ke kontraktu se vrátili a nyní se připravujeme na jeho realizaci,“ vzpomíná na jednání s ministerstvem dopravy kanadské provincie Ontario technický ředitel společnosti Vítězslav Obr.

Štítky Kanada, Nové technologie

číst celý článek

Seznamte se, elektronická recepční aneb Roboti nás neukousnou

thumbnail

Česká společnost M2C, která více než čtvrt století nabízí služby integrovaného facility managementu a působí v jedenácti evropských státech, je zvyklá o problémech nemluvit, ale rovnou je řešit. A tak vyvinula elektronickou recepční, údajně první svého druhu v Evropě. Nejen jako ozvěnu na tolik omílané konstatování dneška „Nejsou lidi!“, ale také jako cestu k zefektivnění byznysu svých klientů. S prvními exempláři se můžete setkat v její pražské provozovně ve Vladislavově ulici a v nedaleké Galerii Myšák. A k instalaci už se chystají další kousky, které poputují do Brna, Ostravy i na Slovensko.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Vývoj je krásné dobrodružství

thumbnail

Každá zakázka je rovnice plná známých i neznámých. „vývoj je natolik nepředvídatelný, že výsledný produkt se tomu původně zamýšlenému jen více či méně přibližuje,“ upozorňuje na podnikatelské riziko Jaromír Hvížďala, spolumajitel české rodinné firmy, která se řadí mezi světovou špičku ve vývoji a výrobě automatizovaných výrobních a montážních linek.

Štítky Nové technologie, Výzkum a vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Miroslav Hiršl: Správná banka je něco jako rodinný lékař

thumbnail

„Myslíme si, že jsme mistři improvizace, ale třeba Černohorci nás strčí do kapsy. Dokáží hotová kouzla, avšak dlouhodobé plánování a systematický přístup není zrovna jejich silná stránka. Zato si umí užívat života daleko víc než my. Stráví sice v práci méně hodin, ale přesto ji dokáží odvést dobře, protože vyhmátnou to podstatné a dají tomu prioritu. To mi bylo během mého čtyřletého působení v Podgorici hodně sympatické. Když totiž dvanáct let dojíždíte do Prahy z Hradce Králové a strávíte každý den minimálně dvě a půl hodiny v autě, pak vás každá porada, co nikam nevede, rozladí,“ začínáme netradičně nad obálkou našeho balkánského vydání rozhovor s Miroslavem Hiršlem, který se z pozice generálního ředitele a člena představenstva Société Générale Montenegro stal v srpnu členem představenstva Komerční banky zodpovědným za distribuční síť. Zdá se, že do čela KB přichází další zkušený praktik, který během více než dvaceti let poznal bankovní procesy skutečně skrz naskrz.

Štítky KB, Nové technologie, Černá Hora

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.