Články se štítkem: Nové technologie

Čeká nás velká změna v myšlení lidí

thumbnail

Zdá se, že spojení Průmysl 4.0 brzy předběhne v četnosti zmínek tolik populární konkurenceschopnost či inovace. Ta čtyřka v jeho názvu je vysvětlována jako symbol čtvrté průmyslové revoluce. Co od ní máme očekávat? Podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se v brzké době dotkne nás všech: podnikatelů a jejich zaměstnanců, ale také škol, žáků a studentů… „Zdaleka nejde jen o digitalizaci či internetizaci průmyslové výroby. Byl bych rád, abychom hned od počátku vnímali Průmysl 4.0 jako celkovou platformu změn, které do našeho života přinášejí nové technologie umožňující decentralizované řízení a autonomní rozhodování. Základními prvky tohoto procesu jsou propojená výrobní síť, synergické propojení reálného a virtuálního světa a vznik kyberneticko-fyzikálních systémů umožňujících při vysoké diverzifikaci a pestrosti finálních produktů efektivní výrobu.“ Povídali jsme si s ním v době, kdy se finalizoval Akční plán pro implementaci Průmyslu 4.0 v Česku.

Štítky Průmysl 4, 0, Nové technologie, Věda a výzkum, MSP, Německo

číst celý článek

Udržme krok s německým tahounem aneb Robot nepotřebuje svačit

thumbnail

Chceme vyrábět stále efektivněji, a to nás vede k intenzivnějšímu sledování a sbírání dat z výrobních pracovišť a poté k jejich důslednému vyhodnocování. Už totiž nestačí pořídit lepší a výkonnější technologii, zaměstnat kvalifikovanější lidi. Technologie je stále dostupnější, a i když samotný stroj pochopitelně k prosperitě nestačí, konkurence – i ta asijská – má dnes sedmimílové boty.

Štítky Inovace, Nové technologie, Strojírenství, Německo

číst celý článek

Výrobou si plníme vlastní technické sny

thumbnail

Tři čtvrtiny produkce pardubické firmy 2VV míří na zahraniční trhy. Největší zákazníci jsou z Německa a Francie, ale i z Itálie, Finska, Dánska, Polska, Švédska, Ruska a dalších evropských zemí. „Na velkých trzích jsme většinou zastoupeni významným domácím hráčem, pod jehož značkou se naše produkty prodávají, menší trhy nás znají pod značkou 2VV,“ říká hned v úvodu Filip Hazuka, který nás přivítal v novém sídle firmy v průmyslové zóně na okraji Pardubic.

Štítky Nové technologie, Inovace, Rodinné podnikání, Německo, Francie

číst celý článek

Seberou nám stroje práci, nebo nám pomohou k větší prosperitě?

thumbnail

Pracovní sílu nahrazují roboty a automaty a právo na práci mají stále víc stroje než lidé. Čeho se můžeme nadít od kybernetizace společnosti? Co představuje iniciativa Průmysl 4.0 a potřebuje ji vůbec Česká republika? Odpovědi nejen na tyto otázky jsme hledali s předním expertem v oblasti umělé inteligence Vladimírem Maříkem.

Štítky Průmysl 4, 0, Kybernetizace, Věda a výzkum, Nové technologie, Německo

číst celý článek

Hrozí Evropě osud Kodaku?Německo se drží od propadliště dějin dál

thumbnail

„Svět zažívá revoluční změny, které by v případě kolapsu EU ustálo z evropských zemí pouze Německo. Ani to ale není bez chyby, spíše jde o jednookého krále v říši slepců,“ říká Jean-Pierre Lehmann, profesor mezinárodní politické ekonomie vyučující na prestižním International Institute for Management Development. Výhodou Německa je podle něj otevřenost, tedy vlastnost, která bude rozhodovat o vítězích a poražených.

Štítky Německo, Evropa, Nové technologie, Trendy

číst celý článek

Firmy nezajímají vizualizace, ale prodeje

thumbnail

„Součástí designérské profese musí být také pokora před produktem a obchodní politikou výrobce, jinak se designérská služba degraduje na planou sebeprezentaci,“ tvrdí přední industrial designer, jediný český nositel prestižního ocenění Red Dot Winner v kategorii strojírenského designu Martin Tvarůžek. V oboru pracuje už téměř dvacet let a za tu dobu navrhl několik desítek výrobků, strojů a zařízení, které jsou v opakované výrobě a prodávají se na globálním trhu.

Štítky Průmyslový design, Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.