Články se štítkem: Nové technologie

Seberou nám stroje práci, nebo nám pomohou k větší prosperitě?

thumbnail

Pracovní sílu nahrazují roboty a automaty a právo na práci mají stále víc stroje než lidé. Čeho se můžeme nadít od kybernetizace společnosti? Co představuje iniciativa Průmysl 4.0 a potřebuje ji vůbec Česká republika? Odpovědi nejen na tyto otázky jsme hledali s předním expertem v oblasti umělé inteligence Vladimírem Maříkem.

Štítky Průmysl 4, 0, Kybernetizace, Věda a výzkum, Nové technologie, Německo

číst celý článek

Hrozí Evropě osud Kodaku?Německo se drží od propadliště dějin dál

thumbnail

„Svět zažívá revoluční změny, které by v případě kolapsu EU ustálo z evropských zemí pouze Německo. Ani to ale není bez chyby, spíše jde o jednookého krále v říši slepců,“ říká Jean-Pierre Lehmann, profesor mezinárodní politické ekonomie vyučující na prestižním International Institute for Management Development. Výhodou Německa je podle něj otevřenost, tedy vlastnost, která bude rozhodovat o vítězích a poražených.

Štítky Německo, Evropa, Nové technologie, Trendy

číst celý článek

Firmy nezajímají vizualizace, ale prodeje

thumbnail

„Součástí designérské profese musí být také pokora před produktem a obchodní politikou výrobce, jinak se designérská služba degraduje na planou sebeprezentaci,“ tvrdí přední industrial designer, jediný český nositel prestižního ocenění Red Dot Winner v kategorii strojírenského designu Martin Tvarůžek. V oboru pracuje už téměř dvacet let a za tu dobu navrhl několik desítek výrobků, strojů a zařízení, které jsou v opakované výrobě a prodávají se na globálním trhu.

Štítky Průmyslový design, Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

CNG se v Česku stále více zabydluje

thumbnail

Jak se chovat ekologicky a ještě ušetřit, když si pořizujete nový vůz? Argumenty jednoznačně hrají do karet CNG, tedy vozům na stlačený zemní plyn. Jejich pořizovací cena je srovnatelná s vozy s dieselovým motorem, ale provoz je vůbec nejlevnější: jednoduše řečeno jeden kilometr ujedete za jednu korunu. Po českých silnicích se nyní prohání už téměř deset tisíc vozů na CNG a v dalších letech se čeká jejich další velký nárůst. Proto jsme se vydali za Jiřím Šimkem, místopředsedou představenstva společnosti E.ON Energie. Právě ta je totiž velkým propagátorem tohoto alternativního pohonu, jedním ze tří největších investorů v oblasti výstavby CNG stanic a má ambiciózní plán dosáhnout nejdéle za dva tři roky až dvacetiprocentního podílu v prodeji CNG v ČR.

Štítky Automobilový průmysl, Nové technologie, Alternativní doprava, Inovace

číst celý článek

Jak ovládnout světlo

thumbnail

Představte si v noci osvětlený přechod pro chodce. Pouliční lampa nad ním odebírá každou hodinu 100 až 150 wattů. Kolik je to za den, měsíc, rok, léta? A kolik takových přechodů má jedno město? Říct, že to jde ani ne s třetinovým odběrem a ještě bude lampa intenzivněji a cíleně svítit, to už je slovo do pranice…

Štítky Nové technologie, Environment, Energetika, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.