Články se štítkem: Průmyslový design

Stanislav Martinec: Podnikáme, abychom pomohli lidem a obohatili svět

thumbnail

„Byl bych nerad, aby se svět vrátil do předcovidových kolejí. Ať klidně produkce klesne a děláme menší tržby, vyrábějme méně, ale kvalitněji a s přitažlivým designem, ať nám věci déle vydrží a nemusíme je měnit každý rok a naše práce ať nás baví. Když tuto dobu nevyužijeme, pak promarníme jedinečnou šanci,“ říká Stanislav Martinec, zakladatel a ředitel vizovické společnosti KOMA Modular, lídra v oblasti modulární výstavby.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Radek Hegmon: Přichází doba, kdy okázalost začíná obtěžovat

thumbnail

Nenaskakují na módní trendy, přesto se trefují do poptávky a nebojí se konkurence. „Nikdy jsme si nedělali průzkumy potenciální poptávky. Vývojem reagujeme na potřeby své a svého okolí. Například do návrhů vestaveb do automobilů, lyží nebo mikrodomků se propisují naše zkušenosti s cestováním, sportem, bydlením, prostě životem,“ říká zakladatel, majitel a šéfdesignér Egoé Radek Hegmon.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Firmy nezajímají vizualizace, ale prodeje

thumbnail

„Součástí designérské profese musí být také pokora před produktem a obchodní politikou výrobce, jinak se designérská služba degraduje na planou sebeprezentaci,“ tvrdí přední industrial designer, jediný český nositel prestižního ocenění Red Dot Winner v kategorii strojírenského designu Martin Tvarůžek. V oboru pracuje už téměř dvacet let a za tu dobu navrhl několik desítek výrobků, strojů a zařízení, které jsou v opakované výrobě a prodávají se na globálním trhu.

Štítky Průmyslový design, Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Design není jen umění, ale i marketingový nástroj

thumbnail

Design je v českých poměrech stále ještě velmi často chápán jako nadstandard, který je příliš drahý. Zatímco za hranicemi jej berou jako dobrou investici, na domácí půdě designéři často od podnikatelů slyší, že si takový luxus nemohou dovolit. I o tom jsme diskutovali s předním českým designérem Janem Čtvrtníkem, když se na chvíli mezi pracovním nasazením v Itálii ocitl doma v jižních Čechách.

Štítky Průmyslový design, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.