Články se štítkem: Stavebnictví

Jiří Sára: Naše dílo slouží lidem, kteří tady žijí

thumbnail

Krátce a výstižně charakterizuje zaměření karlovarské stavební firmy Bauing KV její zakladatel a majitel Jiří Sára. Při myšlence na nejzápadnější kraj naší vlasti se nám asi vybaví dvě pro něj typická odvětví: lázeňství a těžba kaolinu spolu s výrobou porcelánu. S tím souvisí i čilý cestovní ruch, s nímž je činnost společnosti úzce svázána. „Mezi naše významné zákazníky patří místní hotely. Rozvíjíme i své vlastní developerské projekty, aktuálně vracíme život místní plavírně, v čemž nám nesmírně pomohla Národní rozvojová banka.“

Štítky Stavebnictví, NRB

číst celý článek

I ploty mohou spojovat

thumbnail

Společnost Pletiva Dobrý a Urbánek byla založena v roce 2013 na základě rovnocenného podílu obou spolumajitelů. Díky jasně rozděleným rolím ve firmě, stabilnímu týmu zkušených zaměstnanců a spolupráci s Národní rozvojovou bankou od té doby každý rok úspěšně expanduje. „Vlastníme dva areály s velkými skladovými zásobami. Při nákupu těchto nemovitostí jsme využili produkt od NRB. Troufám si tvrdit, že šlo o jeden z nejvýznamnějších momentů naší firemní historie,“ popisuje situaci Tomáš Urbánek. K původní firmě časem přibyly další projekty a letos vše vrcholí jejich transformací na holdingovou strukturu.

Štítky NRB, Stavebnictví, Zemědělství

číst celý článek

Jiří Stix: Sázka na pestrost výrobního portfolia se nám vyplatila

thumbnail

„Před rokem jsem si nedovedl představit, jak se naše společnost dokáže vyrovnat s tolika proměnnými, které nemůže předem ovlivnit. Dnes snad už mohu říct, že se nás covid díky kázni a nasazení pracovníků nijak zásadně nedotkl, což je patrné i na našich hospodářských výsledcích. Loni jsme sice v porovnání s rokem 2019 poklesli v tržbách, ale hospodářský výsledek vzrostl,“ vzpomíná na turbulentní rok plný nenadálých překvapení obchodní ředitel Prefy Brno Jiří Stix.

Štítky Stavebnictví, KB

číst celý článek

Kolik stojí údržba živých staveb?

thumbnail

Česká rodinná firma LIKO-S nabízí instalaci zelených střech a stěn, které jsou nejen zajímavým okrasným prvkem, ale jsou i funkční a šetří peníze. Tato celoroční přírodní ozdoba, jež se díky masivnějšímu rozšíření stala cenově dostupnou, se může zdát náročná na údržbu, ale není to tak úplně pravda.

Štítky Environment, Stavebnictví

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.