Články se štítkem: Stavebnictví

Strojaři ve stavařině aneb Jde především o lidi

thumbnail

Začali jsme podnikat hned po revoluci v lednu 1990. Já a můj tchán-stavař. Na začátku jsem těžil z tchánových zkušeností, ale věci jsem se musel učit velmi rychle. Do tří let jsme měli přes 200 lidí na stavbách u nás a v Německu. Když si dnes prohlížím fotky z té doby, vypadali jsme docela troufale. To možná také pomohlo k tomu, že tehdejší němečtí podnikatelé v nás viděli sami sebe, jak začínali po válce. Proto nám fandili a rádi s námi dělali. Moc jsme se tam naučili, ale platili jsme za to obrovským osobním nasazením.

Štítky Stavebnictví, Nové technologie, Environment

číst celý článek

Průmyslové stavby jako ráj. To není sci-fi

thumbnail

Jak vypadají stavby budoucnosti? Prý jako chobotnice, obří sněhová vločka, ruské kolo nebo rybí farma. Nebo jako LIKO-NOE. Za tou poslední jsme nemuseli daleko, stačilo odjet pár stovek kilometrů z Prahy do Slavkova u Brna. Rodila se v hlavách svých tvůrců vloni a už letos na jaře ji šikovné ruce probudily k životu. Za pouhých dvacet sedm dnů. Navštívili jsme ji na podzim po suchém, horkém létě. Přivítala nás svěží, zahalená v zeleném, ještě trochu kvetoucím rouše. Archa života.

Štítky Inovace, Zelená energie, Stavebnictví

číst celý článek

Předat firmu dětem je při všem plánování alchymie

thumbnail

V předvečer předávání pomyslného žezla letošním vítězům největší tuzemské soutěže rodinného podnikání Equa bank – Rodinná firma roku, kterou již počtvrté vyhlašuje a organizuje AMSP ČR, jsme požádali o pár slov loňské vítěze – rodinu Musilových z firmy LIKO-S. Ta si vloni odnesla hned dvě ocenění: stala se hlavním vítězem a získala i cenu veřejnosti. Za všechny odpovídali zakladatel a generální ředitel společnosti Libor Musil a jeho syn Jan.

Štítky Rodinná firma, Stavebnictví

číst celý článek

Moje firma nikdy nevyhlašovala výběrové řízení

thumbnail

Stavební inženýr Jiří Petrák pracoval řadu let na Středním východě ve službách českých i nadnárodních firem a jako expert mezinárodních organizací. Tvrdí, že absolventi oboru stavební inženýrství ČVUT měli a mají ve světě vynikající renomé a nadnárodní společnosti se o ně velmi zajímají. Nedostatky při budování infrastruktury v Česku spočívají především v nekoncepčnosti přípravy a nekvalitě při realizacích.

Štítky Stavebnictví, Blízký východ

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.