Články se štítkem: space

Karel Mareček: Z Buchlovic míříme do vesmíru

thumbnail

Jen stěží bychom hledali odvětví, ve kterém nenajde uplatnění přístroj na měření tlaku a výšky hladiny kapalin. Tyto měřiče jsou nezbytné pro potravinářský, chemický, papírenský průmysl, farmacii, medicínská zařízení, energetiku a plynárenství, nejrůznější stroje a samozřejmě pro sféru vodního hospodářství. Společnost BD SENSORS má na svém kontě 80 typů měřičů tlaku ve více než 50 tisících variantách! A pokud si ani pak zákazník nevybere, poskytuje speciální řešení „na míru“ v malých sériích.

Štítky Inovace, space, Japonsko, Průmysl 4, digitalizace

číst celý článek

Kosmické technologie všude kolem násGlobální potenciál ve stovkách miliard eur ročně

thumbnail

Kosmické aktivity s sebou přinášejí rozvoj špičkových technologií či specifických materiálů. Využívají se totiž v extrémním prostředí a díky tomu se vyvíjejí nové produkty s vysokou přidanou hodnotou s velkým tržním potenciálem v řadě oblastí. Globální potenciál nového, dynamicky se rozvíjejícího a stále rostoucího trhu, který s tímto oborem souvisí, se pohybuje ve stovkách miliard eur ročně. Přičemž hráčů na něm není tolik kvůli nezbytné vysoké vyspělosti technologií a kvalifikaci pracovníků.

Štítky space

číst celý článek

Technologie jsou jen protéza

thumbnail

„V současné době jsou technologie tlačené průmyslem a marketingem a slouží především byznysu. Měly by však sloužit primárně člověku, který je jejich tvůrcem. O tom, jak důležité je toto téma, svědčí mimo jiné skutečnost, že jsme se již po dvou letech stali z malé výzkumné skupiny ve floridském Human-Centered Design Institute samostatnou školou,“ říká vesmírný architekt Ondřej Doule. Jeho dočasného pobytu v České republice jsme využili k rozhovoru nejen o integraci člověka do technologických systémů, průsečících pozemské a vesmírné architektury, simulátoru kosmického obydlí, ale i o jeho snu o českém kosmickém centru.

Štítky Nové technologie, space, Design

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.