Články se štítkem: ESG

David Formánek: Banka musí být pro své klienty korábem, který ustojí i plavbu na rozbouřeném moři

thumbnail

Podle ekonomů Komerční banky (KB) má tuzemská ekonomika z pohledu své výkonnosti to nejhorší za sebou a po loňském poklesu si letos polepší. Růst to ovšem bude hodně mírný a patrnější až ve druhé polovině roku. „I tak se ukázalo, že ekonomika naší země je robustní, a když se na ni budeme dívat jako na celek, představuje velkou loď, která i na rozbouřeném moři dokáže držet směr. Jsem rád, že stabilita a síla naší banky této skutečnosti napomáhá,“ říká David Formánek, člen představenstva KB zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky Rozhovory, Finance, Ekonomika, ESG, KB

číst celý článek

Jak se připravit na nový ESG reporting firem

thumbnail

Povinnost transparentně informovat o udržitelnosti podniků má již konkrétní podobu. Podle nových standardů budou muset zprávy vydávat všechny velké podniky. Postupně se bude ESG reporting zřejmě týkat i těch středních a menších, nicméně kvůli jejich častému zapojení v dodavatelských řetězcích velkých firem je pro ně toto téma aktuální již nyní.

Štítky ESG, KB

číst celý článek

Radka Turková: Na „zelené cestě“ jsme všichni společněPojďme najít správný směr

thumbnail

„Víte, že v Mladé Boleslavi budou brzy jezdit autobusy na plyn vyrobený ze zbytků z kuchyně?“ překvapila mne svou otázkou hned na začátku našeho povídání o „zelené energetice a environmentu“ Radka Turková, výkonná ředitelka pro korporátní a municipální bankovnictví v KB. V Mladé Boleslavi totiž zrovna slavnostně poklepali na základní kámen nové bioplynové stanice. A Komerční banka byla samozřejmě u toho, protože podpora smysluplných „zelených projektů“ je již dlouho zakořeněna v její DNA.

Štítky Environment, OZE, ESG, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.