Články se štítkem: Ekonomika

David Formánek: Banka musí být pro své klienty korábem, který ustojí i plavbu na rozbouřeném moři

thumbnail

Podle ekonomů Komerční banky (KB) má tuzemská ekonomika z pohledu své výkonnosti to nejhorší za sebou a po loňském poklesu si letos polepší. Růst to ovšem bude hodně mírný a patrnější až ve druhé polovině roku. „I tak se ukázalo, že ekonomika naší země je robustní, a když se na ni budeme dívat jako na celek, představuje velkou loď, která i na rozbouřeném moři dokáže držet směr. Jsem rád, že stabilita a síla naší banky této skutečnosti napomáhá,“ říká David Formánek, člen představenstva KB zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky Rozhovory, Finance, Ekonomika, ESG, KB

číst celý článek

Energetická náročnost je koulí na noze a ceny se zpátky dolů nevrátí, říká ekonom Partners Martin Mašát

thumbnail

Navzdory tomu, že mnoho Čechů již vnímá zhoršující se hospodářskou situaci ČR a většina z nich za nejvýraznější problém považuje růst cen energií a zdražování potravin, mezi lidmi převládá optimismus a přesvědčení, že náročné období domácnosti nakonec zvládnou, i když s určitými omezeními. V zimě budou muset méně topit a příští rok si nebudou moci dovolit dovolenou, na jakou byli zvyklí. To mimo jiné přinesl nedávný průzkum dospělé populace ČR realizovaný agenturou MindBridge pro finanční skupinu Partners. V této souvislosti jsme položili ekonomu Partners Martinu Mašátovi několik otázek.

Štítky Partners, Ekonomika, Trendy

číst celý článek

Ekonomika na horské dráze

thumbnail

Jarní rychlé rozvolnění protipandemických opatření skokově nastartovalo ekonomiku. Bohužel jen nakrátko, hned v létě přišla první komplikace rychlého oživení v podobě nedostatečné nabídky materiálů a výrobních komponent. K tomu se nyní přidává dramatický růst cen, tažený zejména energiemi. Roste inflace, zvyšují se úrokové sazby a sílí obavy z nové mutace koronaviru. Co se vlastně děje a jaký nás čeká příští rok?

Štítky Ekonomika, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.