Články se štítkem: MPO

Senegal: Brána do Afriky

thumbnail

Země na nejzápadnějším místě kontinentu, křižovatka transsaharských tras, která je také nazývána branou do Afriky, je jednou z nejstabilnějších afrických zemí a druhou největší ekonomikou ve frankofonní západní Africe.

Štítky Senegal, MPO

číst celý článek

Ghana: Nadějnou budoucnost provází úspěšná integrace do mezinárodních organizací

thumbnail

Ghana má na mezinárodní scéně pozitivní image, je jednou z nejstabilnějších, nejbezpečnějších a nejdemokratičtějších zemí západní Afriky. Země, dříve známá jako Zlaté pobřeží, si uvědomuje své prestižní postavení silného regionálního partnera. Základem ghanské ekonomiky je zlato, kakao a v poslední době také ropa. Země aktuálně prochází nelehkým ekonomickým vývojem, stále však poskytuje našim exportérům nejednu obchodní příležitost.

Štítky Ghana, MPO

číst celý článek

Cestou k úspěchu jsou inovaceNezapomínejte své novinky právně chránit

thumbnail

Téma inovací a jejich ochrany je při pohledu na současnou globální ekonomiku stále aktuálnější. Konkurenceschopnost je klíčem k hospodářské prosperitě a je zřejmé, že v rámci globální konkurence mají šanci uspět především podnikatelé, kteří jsou schopni nabídnout inovativní produkty s vysokou přidanou hodnotou a efektivně je právně chránit.

Štítky Inovace, ÚPV, MPO

číst celý článek

Chybí vám pracovníci? Jedním z řešení je cílená a výběrová ekonomická migrace

thumbnail

Podnikatelé se dlouhodobě potýkají s nedostatkem pracovníků, přičemž právě kvalifikovaná pracovní síla je jedním ze základních předpokladů fungování ekonomiky, zvlášť takové, která je z velké části založena na průmyslovém sektoru. Proto je podpora podniků při získávání kvalifikovaných pracovníků jednou z klíčových priorit vlády České republiky.

Štítky Podpora podnikání, MPO, Migrace

číst celý článek

Digitalizace a IT: Jedinečná příležitost pro český business na Ukrajině

thumbnail

Špičkové české technologie a know-how mohou pomoci v poválečné obnově Ukrajiny a její modernizaci. A to zejména v oblasti digitalizace a IT/ICT (informačního a telekomunikačního) sektoru. I v krizovém období války mohou zajistit funkčnost a efektivitu státních úřadů, infrastruktury, dodavatelských řetězců a v neposlední řadě proaktivně plánovat poválečnou regeneraci. Mnohé z českých firem již tento zájem zachytily a navázaly spolupráci s ukrajinskými partnery. Zatím působí digitální a chytrá řešení například v oblasti medicíny, státní správy a vzdělávání, ambiciózní plán ukrajinské vlády je plánuje implementovat napříč všemi oblastmi občanského života, a snížit tak byrokratizaci systému a mnohá s ní svázaná rizika.

Štítky Ukrajina, Podpora exportu, digitalizace, IT, MPO

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.