Finance a pojištění

Stát rozšíří podporu malým a středním podnikům v rámci rozvojové spolupráce

thumbnail

Malé a střední podniky, které se zapojí do českých projektů rozvojové spolupráce v chudších zemích, získají silnější podporu tuzemských státních institucí. Kromě dotace České rozvojové agentury (ČRA) budou moci čerpat finanční prostředky Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) ve formě zvýhodněných úvěrů či garancí. Pojištění těchto projektů v zahraničí pak nabídne Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP).

Štítky Podpora exportu, MSP

číst celý článek

Hacking je dnes byznys jako každý jiný. Naučme se bránit

thumbnail

Podle letošního průzkumu provedeného mezi evropskými manažery rizik jsou jasně největším nebezpečím kybernetická rizika a zajištění bezpečnosti dat, následované regulacemi a outsourcingem. Více než třetina kybernetických útoků se odehrává na sociálních sítích. „Jsme svědky celkového postupného přesunu kriminality z fyzického do virtuálního světa. Uvědomme si, že z hackingu je dnes byznys a malware lze nakupovat na dark webu, kde je možné koupit i přístupová jména a hesla, čísla karet, přístupové údaje do internetového bankovnictví či najmout si služby hackera,“ upozorňuje Tomáš Doležal, manažer operačních rizik Komerční banky v rozhovoru pro TRADE NEWS.

číst celý článek

Jan Juchelka: Přebírám banku v době, kdy je silná

thumbnail

Nový generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka říká, že přebírá žezlo v době, kdy banka dlouhodobě potvrzuje svou vůdčí pozici v českém finančním sektoru a je silná. A hned dodává, že za její dobrou kondicí vidí spokojené prosperující klienty a profesionální práci zaměstnanců. První Čech v této funkci od doby, kdy Komerční banku koupila francouzská Société Générale (SG), použil během našeho rozhovoru pro TRADE NEWS spojení „spokojený klient“ ještě několikrát.

Štítky Nové technologie, MSV, MSP, Německo, KB

číst celý článek

Role národní rozvojové banky přidělenaCílem je ještě víc podpořit malé a střední podnikatele

thumbnail

Na konci prázdnin vláda schválila projekt transformace Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) a potvrdila její roli národní rozvojové banky. Jakým způsobem z této přeměny budou profitovat malí a střední podnikatelé? A co jim již nyní banka nabízí? Nejen o tom jsme se bavili s jejím předsedou představenstva a generálním ředitelem Jiřím Jiráskem.

Štítky Finance

číst celý článek

V podnikání je dobré mít krytá záda

thumbnail

Známý americký ekonom a filozof managementu Peter Drucker napsal, že „nikdo nemůže řídit změny, člověk může být jen před nimi“. Kdo podniká, ví, že nelze odhadnout vše, co přijde. Změny k nám dnes nepřicházejí, ale letí kosmickou rychlostí. O to cennější je, pokud v nenadálých situacích nezůstaneme sami. A k tomu patří také to, že svůj podnik efektivně pojistíme, aby mohl i v takovýchto časech dál existovat a plnit své závazky. O tom si povídáme s generálním ředitelem České podnikatelské pojišťovny, jedné z našich nejvýznamnějších pojišťovacích institucí.

Štítky Pojištění, ČPP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.