Články se štítkem: ČEB

Nízkouhlíkový úspěch Čechů v BiškekuVyřešili vytápění města, budou ohřívat i bazén

thumbnail

Moderní energetické technologie tuzemského výrobce zvítězily v konkurenci světových dodavatelů z Ruska nebo Číny. Firma Regulus dokončila modernizaci kotelny v kyrgyzské metropoli Biškek a spolu s dalšími českými výrobci tam dodá energetická a další řešení budoucího volnočasového a sportovního centra. Obě tyto české dodávky do Kyrgyzstánu v součtu za víc než milion eur financuje Česká exportní banka (ČEB).

Štítky Environment, Financování exportu, Energetika, Kyrgyzstán, ČEB

číst celý článek

ČEB společně se Svazem moderní energetiky zaostří na zelenou energii

thumbnail

Česká exportní banka (ČEB) se více zaměří na podporu vývozu zelených technologií. Kromě financování nabídne českým firmám také expertizy při hledání nových trhů. Své služby poskytne ve spolupráci se Svazem moderní energetiky. Partnerství, které spolu instituce uzavřely, má pomoci českým producentům udržitelných řešení z oblasti nízkouhlíkové ekonomiky získat nové zákazníky v zahraničí. Ze spolupráce budou moci těžit především výrobci obnovitelných zdrojů energie, řešení pro akumulaci energie a další šetrná řešení z oblasti moderní energetiky.

Štítky ČEB, Environment

číst celý článek

Využijte renomé České rozvojové agentury v KambodžiZa své aktivity získala státní vyznamenání

thumbnail

V posledních letech se Kambodža otevírá turistům i byznysu. Rychlý rozvoj nových odvětví ale většinu zdejších měst zaskočil, mají nevyhovující infrastrukturu, která odrazuje další návštěvníky i investory. Mnoho obcí například vypouští své odpadní vody buď do nejbližšího vodního toku, nebo rovnou do moře. S podporou České rozvojové agentury (ČRA) a jejího dotačního Programu B2B se české firmy pustily do projektů, které ve vytipovaných kambodžských lokalitách nabízejí řešení pro čištění místních odpadních vod. Sektorů, kde mohou české firmy pomoci se svým know-how a zároveň se prosadit na místním trhu, je však mnohem víc.

Štítky Kambodža, ČRA, MZV, ČMZRB, ČEB, EGAP

číst celý článek

Zemědělské exporty v objemu jedné miliardy ve výhledu

thumbnail

„Vývoz a poptávka po tuzemských zemědělských a potravinářských technologiích a produktech neustále roste a dá se říci, že zažívá boom. Nejen proto jsme zintenzivnili činnost v těchto odvětvích a od loňska je řadíme mezi prioritní. Ke konci uplynulého roku jsme v těchto segmentech měli v různé fázi projednávání obchodní případy v hodnotě téměř jedné miliardy korun,“ uvedl generální ředitel České exportní banky Karel Bureš.

Štítky Agroexport, Financování, ČEB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.