Články se štítkem: ČEB

Když Češi kupují americké firmy

thumbnail

V minulém vydání TRADE NEWS jsme vás už informovali o zahraničním úspěchu společnosti FERMAT CZ. Podařilo se jí s pomocí České exportní banky koupit firmu Lucas z Clevelandu ve státě Ohio. Byla to její už pátá úspěšná akvizice, ovšem první v zahraničí. Na otázky odpovídali tři muži: Jiří Ferenc (FERMAT CZ), Paul Mandelbaum (Lucas) a Karel Bureš (ČEB).

Štítky USA, ČEB, Strojírenství

číst celý článek

Jiří Ferenc: Proč se nespojit s bankou, která nám umí prošlapat cestu

thumbnail

K tradičním účastníkům Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) v Brně patří Česká exportní banka (ČEB). Letos to bude její jubilejní, dvacátá účast. „Stavíme na osobním klientském přístupu, proto je pro nás koncentrace českých a zahraničních vrcholných manažerů na MSV skvělou příležitostí,“ říká generální ředitel ČEB Karel Bureš.

Štítky ČEB, Strojírenství, MSV

číst celý článek

České exportní stopy v Africe přibývají

thumbnail

Příležitostí je mnoho. Například v Maroku by mohly tuzemské firmy participovat především na výstavbě elektráren nebo čističek odpadních vod. Uplatní se ale i v dalších oborech – chemickém průmyslu, zemědělství, potravinářství nebo zdravotnictví. Ověřili si to zástupci vrcholného managementu České exportní banky (ČEB) při své nedávné návštěvě. Do Maroka se s nimi vydali také pracovníci českých firem, které o této zemi uvažují jako o novém nebo staronovém cíli své expanze. V rámci mise jednali mimo jiné v marocké Agentuře pro rozvoj investic, Agentuře pro rozvoj zemědělství a Agentuře pro podporu malých a středních podniků.

Štítky Afrika, Maroko, ČEB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.