Články se štítkem: Letecký průmysl

Poroučíme kosmu, deštiČeské firmy bodovaly na Dubai Airshow

thumbnail

Více než pěti set schůzek se na letošním ročníku Dubai Airshow zúčastnili zástupci českých firem z leteckého a kosmického průmyslu. Dvanáctka vystavovatelů z řad velkých holdingů i malých společností se v listopadu prezentovala na půdě nového konceptu české národní expozice o dvou patrech, kterou představilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s resorty obrany a zahraničí a Asociací leteckého a kosmického průmyslu (ALKP) již letos v létě na veletrhu Paris Air Show.

Štítky Letecký průmysl, Veletrhy, Podpora exportu

číst celý článek

Ohlédnutí za Paris Air Show: Česká účast zazářila v mnoha prvenstvích a ohlásila příchod nové exportní strategie

thumbnail

O červnovém leteckém veletrhu Paris Air Show, jehož se zúčastnilo vůbec nejpočetnější zastoupení českých firem v historii, se v médiích hovořilo především jako o největší air show na světě. Francie, domovina Airbusu, má však ve vztahu k naší zemi mimořádné postavení i jako čtvrté největší odbytiště pro vývoz českého leteckého průmyslu s objemem 2,165 miliardy korun v roce 2022. A stala se také zemí, kde si Česká republika pilotně odzkoušela nový marketingový přístup podle principů Exportní strategie ČR 2023–2033 ještě před jejím oficiálním přijetím vládou na konci srpna. Národní expozice se předvedla hned s několika prvenstvími a na poli prezentace posunula naši zemi kvalitativně do úplně jiné ligy.

Štítky Letecký průmysl, Veletrhy, Podpora exportu

číst celý článek

IDEX v Abú Dhabí v české režii: rekordní účast firem, prestižní ocenění a miliardové zakázky

thumbnail

S dosud největší českou expozicí na celosvětově nejvýznamnějším zbrojařském veletrhu v letošním roce se pojí řada prvenství se společným jmenovatelem 30. Třicítku českých zbrojařů na jubilejním 30. ročníku IDEXu přijel podpořit předseda vlády Petr Fiala, šlo přitom o historicky první návštěvu premiéra na české oficiální účasti. Světovou premiéru si na akci „střihl“ projekt na oslavu třiceti let naší samostatnosti, který v Abú Dhabí odstartoval přehlídku strategických schopností českého obranného a leteckého průmyslu. Česká SpaceKnow získala na IDEXu ocenění nejinovativnějšího podniku a legendární Tatra si z Abú Dhabí odvezla miliardový kontrakt.

Štítky Blízký východ, obranný průmysl, Letecký průmysl, Veletrhy

číst celý článek

Emirátský lehký bitevník B-250 má podvozky z ČeskaŠance na dodávky se rýsují i pro další tuzemské firmy

thumbnail

Lehký bojový letoun B-250 emirátského Calidusu dostal zelenou u armády Spojených arabských emirátů. Domácí reference firmě otvírá cestu k dalším zákazníkům v regionu. Při přistání se „dvěstěpadesátky“ opírají o podvozky z dílny české společnosti Charvát AXL, která je rovněž zapojená do vývoje jejich výkonnějších nástupců s označením B-350. Calidus přitom hlásí velký zájem o posílení české stopy v dodavatelském řetězci. Během podzimní proexportní incomingové mise do ČR se emirátskému podniku představilo přes třicet českých leteckých a obranných výrobců.

Štítky SAE, Letecký průmysl

číst celý článek

PBS India: Tradiční český výrobce posiluje svou pozici na indickém trhu

thumbnail

Některé naplánované aktivity českých exportérů nezastavila ani covidová pandemie. Patří mezi ně i akciová společnost PBS Group, která založila dceřinou firmu PBS India Private Limited a otevřela své zastoupení v jihoindické metropoli Bengalúru. Podle slov Petra Motýla z PBS Group a člena představenstva PBS India je toto jen logický krok k posílení již tak velice dobré pozice v Indii a vytvoření zázemí pro další expanzi. „Počítáme s tím, že do budoucna v této části světa vytvoříme pro značku PBS významnou obchodní základnu,“ neskrývá ambiciózní plány.

Štítky Indie, Letecký průmysl, Strojírenství

číst celý článek

Zlin znovu dobývá „Latinku“

thumbnail

Slávu českého leteckého průmyslu šířil v Latinské Americe Jan Antonín Baťa už ve třicátých letech minulého století. Zdálo by se tedy, že s takovou referencí v kapse není dnes žádný kumšt prodávat na tomto kontinentu sportovní letadla. Sama tradice ale ještě nikoho ve hře světové konkurence neudržela. A v tomto případě nechybělo málo a bylo by po ní.

Štítky Latinská Amerika, Letecký průmysl, KB, Baťa

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.