Články se štítkem: Blízký východ

IDEX v Abú Dhabí v české režii: rekordní účast firem, prestižní ocenění a miliardové zakázky

thumbnail

S dosud největší českou expozicí na celosvětově nejvýznamnějším zbrojařském veletrhu v letošním roce se pojí řada prvenství se společným jmenovatelem 30. Třicítku českých zbrojařů na jubilejním 30. ročníku IDEXu přijel podpořit předseda vlády Petr Fiala, šlo přitom o historicky první návštěvu premiéra na české oficiální účasti. Světovou premiéru si na akci „střihl“ projekt na oslavu třiceti let naší samostatnosti, který v Abú Dhabí odstartoval přehlídku strategických schopností českého obranného a leteckého průmyslu. Česká SpaceKnow získala na IDEXu ocenění nejinovativnějšího podniku a legendární Tatra si z Abú Dhabí odvezla miliardový kontrakt.

Štítky Blízký východ, obranný průmysl, Letecký průmysl, Veletrhy

číst celý článek

Světová výstava poprvé na Blízkém východě

thumbnail

Letos je to poprvé, co se světová výstava bude konat v regionu Blízkého východu, Afriky a jižní Asie. A na tak široké a otevřené platformě poprvé v této oblasti, kdy racionalita převážila nad letitým nepřátelstvím. Spojené arabské emiráty nikdy neuznaly Izrael jako samostatný stát a izraelští občané nesmějí vstoupit na půdu Emirátů. Expo 2020 by mohlo umožnit obrovský posun v normalizaci bilaterálních vztahů mezi blízkovýchodními státy.

Štítky SAE, Blízký východ

číst celý článek

Blízký východ v obrazu anamorfních map

Region označovaný také jako Blízký východ nebo jihozápadní Asie se nachází na styku tří kontinentů. I díky příhodnému klimatu a dostatku sladké vody zde vznikly nejstarší civilizace a byla založena nejstarší města. Také se zde zrodila tři světová monoteistická náboženství – judaismus, křesťanství a…

Štítky Izrael, SAE, Blízký východ

číst celý článek

Jan Čuřík: Mezi Českem a Íránem funguje oboustranná intuitivní náklonnost

thumbnail

V rozhovoru pro TRADE NEWS před téměř dvěma lety vyslovil arabista Jan Čuřík názor, že Írán je poslední velkou šancí Západu na Blízkém východě. V poměrně krátké době jeho myšlenka začala nabývat reálné podoby. Jak hodnotí dnes vývoj obchodních vztahů mezi Evropskou unií a Íránem a šance českých firem, zejména malých a středních, v tomto teritoriu?

Štítky Írán, Blízký východ

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.