Články se štítkem: Blízký východ

Blízký východ – bohatý a neklidný region v obrazu anamorfních map

Jihozápadní Asie, oblast sousedící s Evropou i Afrikou, je označována za kolébku civilizace. Zhruba před deseti tisíci lety v tzv. Úrodném půlměsíci (dnešní Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Írán a Irák) začala zemědělská revoluce. Lidé se poprvé usazovali, pěstovali plodiny a chovali zvířectvo na…

Štítky Blízký východ, Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Irák, SAE, Dopravní strojírenství, Írán

číst celý článek

Slavná Kamenickošenovská Eliáška vybavila Křišťálový palác v Orientu

thumbnail

Nejvýznamnější oblast Čech, kde po staletí vyrábějí luxusní sklo vyvážené do celého světa, exkluzivně pak do Orientu, na Blízký východ a dokonce i do vzdálené Indie, najdeme v Lužických horách. Přestože byl prvním zakladatelem zdejšího sklářství i obchodu se sklem jistý pan Kreibich, jemuž nemůžeme toto prvenství vzít, zdejším nejvýznamnějším sklářským klanem byla rodina Palmeových. Nejslavnějším z rodu je pak nesporně Elias Palme (1827–1893), majitel vyhlášené sklářské fabriky v Kamenickém Šenově a navíc zakladatel šenovského lustrařství.

Štítky Legendy, Sklářství, Blízký východ, Indie

číst celý článek

Moje firma nikdy nevyhlašovala výběrové řízení

thumbnail

Stavební inženýr Jiří Petrák pracoval řadu let na Středním východě ve službách českých i nadnárodních firem a jako expert mezinárodních organizací. Tvrdí, že absolventi oboru stavební inženýrství ČVUT měli a mají ve světě vynikající renomé a nadnárodní společnosti se o ně velmi zajímají. Nedostatky při budování infrastruktury v Česku spočívají především v nekoncepčnosti přípravy a nekvalitě při realizacích.

Štítky Stavebnictví, Blízký východ

číst celý článek

Írán je poslední velká šance Západu na Blízkém východě

thumbnail

Státy, které jsme donedávna považovali za relativně snadný obchodní cíl, mohou brzy zažít tak silné otřesy, že je pocítí i naši obchodníci a investoři. Současně existují jiné, o nichž máme v lepším případě jen zkreslené informace, jež se mohou během pár měsíců ocitnout na druhé straně barikády. O nových příležitostech českých firem na Blízkém východě jsme hovořili s uznávaným českým arabistou a analytikem Janem Čuříkem.

Štítky Írán, SAE, Turecko, Blízký východ

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.