Články se štítkem: Doprava

Menší české firmy už Indonésii objevilyZůstanou ty velké pozadu?

thumbnail

V Indonésii se ukazuje, že se naše menší české firmy umějí otáčet. Mnohdy jsou totiž vytrvalejší a pružnější než tradiční dodavatelé a velké renomované společnosti. Proto zde na realizaci velkých investičních celků stále ještě čekáme. Přitom čtvrtá největší země světa a největší člen Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) s více než 250 miliony obyvatel, s ekonomikou, která dosahuje posledních několik let trvalého růstu HDP přes pět procent, nabízí obrovské příležitosti. V posledních zhruba pěti letech navíc prochází masivním rozvojem zejména v oblasti energetiky a infrastruktury, podporovaným současnou vládou a zejména „prezidentem budovatelem“ Jokem „Jokowi“ Widodem.

Štítky Indonésie, CzechTrade, Energetika, Doprava, železniční průmysl

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Chile, Peru a Argentině

Příležitosti pro české firmy v Chile Automobilový průmysl a kolejová doprava V zájmu reaktivace ekonomiky a modernizace infrastruktury bude vláda ze státních prostředků investovat 4,2 mld. USD do dopravní infrastruktury. Tento krok navazuje na záměr státního rozpočtu z roku 2015, ve kterém se…

Štítky Chile, Peru, Argentina, Doprava, Zemědělství, Těžební průmysl, Energetika, Vodohospodářství

číst celý článek

Bohatá kráska Argentina

thumbnail

Argentinská kráska hovoří španělsky, ale je to Italka, která si myslí, že má status Britky, a chová se jako Francouzka. Vzbuzuje pozornost, a tak se snad i zákonitě dostává do situací, které sice nejsou úplně standardní, ale nakonec se z potíží úspěšně a s grácií dostane. Taková byla, je i bude Argentina. Prosím, seznamte se.

Štítky Argentina, Energetika, ICT, Doprava, Strojírenství, Environmentální technologie

číst celý článek

Návrat k železnici aneb Konec nedobrovolné „ruské rulety“?

thumbnail

Když vjíždíte na dálnici D1, máte často pocit, jako byste se stali hráčem „ruské rulety“. Nikdy nevíte, jak to přesně dopadne, a výsledek můžete často jen stěží ovlivnit. Velký podíl na zvýšeném adrenalinu mají nekonečné kolony kamionů, které nejen zpomalují provoz, ale mnohdy ohrožují bezpečnost i zdraví. Existuje vůbec nějaké řešení?

Štítky Doprava, Logistika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.