Články se štítkem: Sklářství

Slavná Kamenickošenovská Eliáška vybavila Křišťálový palác v Orientu

thumbnail

Nejvýznamnější oblast Čech, kde po staletí vyrábějí luxusní sklo vyvážené do celého světa, exkluzivně pak do Orientu, na Blízký východ a dokonce i do vzdálené Indie, najdeme v Lužických horách. Přestože byl prvním zakladatelem zdejšího sklářství i obchodu se sklem jistý pan Kreibich, jemuž nemůžeme toto prvenství vzít, zdejším nejvýznamnějším sklářským klanem byla rodina Palmeových. Nejslavnějším z rodu je pak nesporně Elias Palme (1827–1893), majitel vyhlášené sklářské fabriky v Kamenickém Šenově a navíc zakladatel šenovského lustrařství.

Štítky Legendy, Sklářství, Blízký východ, Indie

číst celý článek

Číňané chtějí být ohromeniSvětelné projekty plní přání na hranicích reality

thumbnail

Společnost Preciosa – Lustry s třísetletou tradicí na tuzemském trhu expanduje do celého světa. Křišťálové a skleněné produkty z Kamenického Šenova tak zdobí vstupní haly hotelů a rezidenčních staveb ve světových metropolích jakými jsou Dubaj, Moskva, Baltimore, a v neposlední řadě Hongkong. O podnikání na čínském trhu, charakteristických vlastnostech typického čínského zákazníka a aktuálně rozpracovaných projektech jsme si povídali s generálním ředitelem společnosti Pavlem Markem.

Štítky Čína, Sklářství, Design

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.