Články se štítkem: Finanční služby

K dotacím z EU můžete získat navíc další výhody

Podnikáme v oblasti textilního průmyslu v západních Čechách. Jako výrobní firma dlouhodobě investujeme do inovací našich produktů. V budoucnu budeme pravděpodobně zvažovat nákup technologie pro výrobu nové řady výrobků. Zároveň budeme potřebovat zrekonstruovat naše výrobní zázemí, zejména s ohledem na úsporu nákladů na energie. Půjde o zateplení haly, výměnu oken a další opatření. Lze na tyto investiční záměry čerpat nějaké dotace nebo jiné podpory?

Štítky Finanční služby, Evropské dotace, KB

číst celý článek

SEPA inkaso pomáhá v řízení cash flow

Naše rodinná firma se zabývá výrobou kvalitních teplovzdušných a pyrolytických kamen s jedinečnou technologií zplynování dřeva. Protože se jedná o kvalitní výrobky, je po nich poptávka i v zahraničí – převážně na Slovensku a v Německu. Právě u nových a neprověřených zahraničních obchodních partnerů, ale i těch s vysokou obrátkou zboží, bychom si rádi pohlídali cash flow (převážně v eurech) za dodávané výrobky. Někteří zahraniční obchodní partneři dokonce vyžadovali, abychom platby inkasovali v eurech. Existuje nějaký nástroj, který by nám k tomu dopomohl?

Štítky Finanční služby, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.