Články se štítkem: Vietnam

Vietnam: Češi a Vietnamci spolupracují na ekonomických projektech desetiletí

thumbnail

Je jen málo zemí v Asii, s nimiž má Česká republika tak nadstandardní vztahy jako právě s Vietnamem. Navzdory zeměpisné vzdálenosti a kulturním odlišnostem mají Češi v zemi vodního buvola vynikající pověst, což je dáno nejenom dlouhou historií společných kontaktů a silnými osobními vazbami, ale také velice rozvinutou hospodářskou spoluprací. V loňském roce se Vietnam dokonce dostal na první příčku našich nejdůležitějších obchodních partnerů v rámci regionu ASEAN.

Štítky Vietnam, MPO

číst celý článek

Thai Xuan Dung: Vietnamská komunita v Česku a lidé ve Vietnamu se zkušenostmi z ČR jsou základem našich úspěšných vztahů

thumbnail

„Češi a Vietnamci se velmi dobře znají a dlouhodobě úspěšně spolupracují,“ říká velvyslanec Vietnamu v České republice Thai Xuan Dung. V současné době působí ve Vietnamu přes 200 tisíc lidí, kteří studovali nebo pracovali v ČR. Někteří z nich zastávají významné pozice ve státní správě či státních podnicích. Na straně druhé v České republice žije kolem 90 tisíc příslušníků vietnamské menšiny. Jak se tento specifický faktor promítá do vzájemných obchodních vztahů a jaké obory skýtají největší příležitosti pro české firmy ve Vietnamu, o tom jsme si povídali v rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Vietnam

číst celý článek

Vietnam: sílící ekonomický tygr jihovýchodní Asie

thumbnail

Vietnam bývá díky rychlému tempu růstu často označován za nového asijského ekonomického tygra. Země je vzorovým příkladem přeměny jedné z nejchudších zemí na světě ve středněpříjmovou ekonomiku. Až do letošního ledna zažívala nejvyšší ekonomický rozkvět za posledních sedm let s tempy růstu HDP přesahujícími 7 %, což z ní činilo druhou nejrychleji se rozvíjející zemi na světě hned za Čínou.

Štítky Vietnam

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Vietnamu

thumbnail

Zdravotnictví a farmaceutický průmysl Vietnam je trh s obrovským potenciálem pro odbyt farmaceutických výrobků, zdravotnických prostředků a zdravotnické techniky. V roce 2019 vzrostl celkový počet nemocnic v zemi na 1670, s ohledem na velkou vietnamskou populaci se však jedná stále o nedostatečný…

Štítky Vietnam

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.