Finance a pojištění

Chtěl jsem mít jen jednoho šéfa – sám sebe

thumbnail

Ondřej Zeman je finančním poradcem už deset let. V roce 2012 otevřel bankovní a poradenskou pobočku Partners market v Semilech, kde od té doby nabízí komplexní finanční služby pod jednou střechou. V celostátním srovnání dnes jeho pobočka patří mezi tři nejúspěšnější franšízy společnosti Partners.

číst celý článek

Dotaci získají snadněji ti připravení s finančním partnerem za zády

„Naše společnost, která vznikla již v roce 1995, se zaměřuje na produkci a distribuci zdravotnických prostředků a materiálů pro humánní, veterinární a kosmetické potřeby vyrobených za pomoci high-tech materiálů a nanotechnologií. Intenzivně se věnujeme vývoji nových produktů i ve spolupráci s výzkumnými pracovišti či vysokými školami. Historicky jsme využili evropských dotací, například při investici do inovativní linky pro úpravu textilu s využitím nanotechnologií či do vybudování centra biomedicínské aplikace nanotechnologií v Liberci. Nyní stojíme před realizací dalších nových projektů, na které bychom rádi využili i dotační zdroje. Jak komplikované je skloubení již podpořených běžících projektů s těmi novými, případně s využitím i jiných, například národních forem podpor?“ Jan Kavalírek, jednatel společnosti Grade Medical s.r.o.

Štítky Dotace, EU, KB

číst celý článek

I začínající podnikatelé již mohou získat financování od banky

„Pouštím se do podnikání v oblasti provozu prodejny soukromého řeznictví a uzenářství. Pro úspěšný začátek potřebuji investovat do chybějící části technologie – udírna, chladírna uzenin a varné centrum. Část prostředků budu investovat ze svého, na zbytek bych si však potřebovala půjčit. Jaké možnosti mi v současné době nabízí banky?“

Štítky Financování, MSP, KB

číst celý článek

Silný příběh může být víc než číslaCredit je důvěra

thumbnail

Leoš Souček vystudoval Elektrotechnickou fakultu ČVUT a ekonometrii na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, ale jak sám říká, vždycky toužil pracovat v oblasti investičního bankovnictví. Hned po škole nastoupil do Komerční banky, kde působí už dvě desítky let. Z pozice zástupce ředitele pro řízení rizik se stal vloni na podzim zástupcem výkonného ředitele Marketingu a Komunikace. Šla jsem za ním nakouknout do kuchyně schvalování úvěrů firem a čekala jsem řeč čísel. O to víc mě překvapilo, že na miskách vah si s tvrdými daty nijak nezadají důvěryhodnost a příběh. S čísly se prý dá čarovat, ale jestli podnikatel své věci rozumí a svému projektu věří, to se prý nafilmovat nedá.

Štítky Financování, KB

číst celý článek

I v Bělorusku vám umíme krýt záda

Nabídka firmy Albertina zahrnuje široký sortiment zařízení, která nalézají uplatnění zejména v potravinářském, kosmetickém, chemickém a farmaceutickém průmyslu. Naše stroje se prodávají ve většině zemí Evropy, v USA, JAR, severoafrických státech, na Středním východě, v oblasti jihovýchodní Asie nebo v Austrálii. Nyní jednáme o exportu do Běloruska. Výroba zařízení na zakázku trvá zhruba 6 měsíců. Pro jistotu, že dostaneme za zakázku zaplaceno, máme s kupujícím dohodnutou platbu prostřednictvím dokumentárního akreditivu. Protože Bělorusko vnímáme jako rizikovější teritorium, chceme mít náš akreditiv potvrzený. Jsou tuzemské banky připraveny potvrzení dokumentárního akreditivu vystaveného běloruskou bankou nabídnout? Ing. Milan Weisser, jednatel Albertina Trading, spol. s r. o.

Štítky Financování, Bělorusko, KB

číst celý článek
1 11 21 25 26 27 28 29 30 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.