Finance a pojištění

Všechny účty přes jedno přihlášení aneb Co je to SogecashWeb

„Jsme česká importní společnost a zabýváme se dodávkami technologií pro vstřikování plastů a automatizaci výroby. Díky rozvoji obchodu jsme v minulosti založili dceřiné společnosti na Slovensku a v Polsku. Finanční dohled nad těmito závody probíhá z ČR. Hledáme jedno internetové bankovnictví, ve kterém bychom mohli sledovat účty a autorizovat platby všech společností zároveň pod jedním heslem. Co byste nám doporučili?“ Ing. Boris Lucký, jednatel společnosti Mapro spol. s r. o.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Komerční banka je „doma“ i v Indonésii a Thajsku

thumbnail

Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) a jeho členské státy představují pro české firmy významný trh s velkým potenciálem obchodní spolupráce. Export z České republiky do zemí ASEAN v posledních letech převyšoval 20 miliard korun ročně a možnosti tohoto regionu nejsou ještě zdaleka vyčerpány. Komerční banka, člen finanční skupiny Société Générale, má bohaté zkušenosti s podporou českých vývozců v jejich exportních obchodních aktivitách po celém světě. Díky široké mezinárodní síti poboček mateřské společnosti má přímý přístup k hlubší a podrobnější informaci o lokálním trhu a podnikatelském prostředí v zemi kupujícího. V teritoriu jihovýchodní Asie je přítomna prostřednictvím poboček Société Générale například v Indonésii a Thajsku.

Štítky Indonésie, Thajsko, KB

číst celý článek

Bankovní záruky elektronicky

Naše společnost se zabývá komplexními činnostmi v lesním hospodářství. Pravidelně se zúčastňujeme výběrových řízení vypisovaných Lesy České republiky, s. p. V této souvislosti jsem v minulém roce zaznamenal termín elektronická bankovní záruka. Můžete mi vysvětlit, o co se jedná a zda se elektronické bankovní záruky budou týkat i naší společnosti? Ing. Jiří Chmel, ekonomický ředitel společnosti Lesostavby Frýdek-Místek a.s.

číst celý článek

Partners: Skvělý rok za námi i před námi

thumbnail

Rok 2017 se Partners podařil. Dokázali jsme v době regulace, rozložení provizí a stagnace poradenského trhu, tedy všemu navzdory, růst o 10 %. Obratem jsme historicky dosáhli nejlepšího roku 2012, přitom ale s polovinou finančních poradců. Pokračujeme na cestě profesionalizace a efektivity. Ani letos nešlapeme na brzdu, ale právě naopak. Výhled největší finančně poradenské společnosti do roku 2018 přináší Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Štítky Partners

číst celý článek

43 miliard korunTo je hodnota exportu pojištěného agenturou EGAP v loňském roce

thumbnail

Rok 2017 patřil v pětadvacetileté historii Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) určitě k těm významnějším. Podařila se řada věcí – EGAP pomohl českým vývozcům s jejich zakázkami ve více než 30 zemích světa a celkem pojistil export za téměř 43 miliard korun. Pracovníci věnující se vymáhání pohledávek vytvořili historický rekord, když dokázali z dlužných pohledávek získat pro pojišťovnu téměř 1,6 miliardy korun.

Štítky Podpora exportu, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.