Finance a pojištění

Tomáš Malkus: Baví mě pomáhat živnostníkům, které mají banky za rizikové

thumbnail

Tomáš Malkus je Dr. House přes hypotéky. Umí řešit případy, nad kterými jiní lámou hůl. A navíc ho to hodně baví. Po jedenácti letech sbírání zkušeností v největší finančně poradenské společnosti Partners, kde se stal přes půjčky na bydlení absolutní jedničkou se stovkami uzavřených smluv za zhruba 2,5 miliardy korun, si vloni otevřel vlastní franšízu zaměřenou právě na hypotéky.

Štítky Partners

číst celý článek

USA jsou nejen kolébkou oboru IT, ale i Průmyslu 4.0

thumbnail

I když nápad na první programovatelný počítač se vylíhl v hlavě Angličana, tedy konkrétně anglického matematika a filozofa Charlese Babbage už v první polovině 19. století, počítačová éra odstartovala až o sto padesát let později v USA. Na svět totiž přišlo zařízení IBM PC s modelovým číslem 5150, které si mohl dovolit koupit i běžný spotřebitel. Ruku v ruce s tím se zrodil na americké půdě i internet a průmysl informačních technologií tu zapustil hluboké kořeny.

Štítky USA, Nové technologie, Dotace EU, KB

číst celý článek

Nechte placení svých závazků klidně na poslední chvíli

Před nedávnem jsme ve finančním rádci psali o tom, že okamžité platby nejsou hudbou vzdálené budoucnosti. A skutečně. První banky je již začaly svým klientům nabízet. A to jak pro zadávání plateb do jiných bank, tak i při jejich přijímání. Do té doby, než se ale zapojí další banky a klienti si na tuto novou službu zvyknou, oblíbí si ji a budou ji běžně využívat, je důležité umět připsat platby do jiných bank co nejdříve i jiným způsobem.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Martin Mašát: Kryptoměny jsou kasino

thumbnail

„Neexistují zaručené rady, jak rychle vydělat,“ říká ekonom finančně poradenské společnosti Partners Martin Mašát. Podle něj by se menší investoři neměli pouštět do oblastí, které dobře neznají. Investice do podílových fondů by měla být základem každého portfolia. A rodinám s dětmi doporučuje jako vhodnou dlouhodobou investici byt.

Štítky Partners

číst celý článek

Voda, jídlo, energieTo je to, co potřebujeme k životu

thumbnail

Izrael, jedna ze zemí tohoto čísla TRADE NEWS, trpěla nedostatkem vody už v biblických dobách. Od časů, kdy místní obyvatelé v době klimatického extrému buď prchli, nebo museli vodou neskutečně šetřit, dospěla tato oblast ke zcela jiné cestě. Špičkové technologie dokáží odsolovat mořskou vodu a také optimalizovat zavlažování zemědělských plodin. Izrael tak prozatím zkrotil nedostatek vody, a dokud bude mít dost energie, zůstane strategicky nezávislý na rozmarech počasí a nelibosti sousedních států, může se rozvíjet.

Štítky KB, Environment

číst celý článek

Získat pro firmu prostředky na inovace nemusí být složité

Naše společnost je největším a nejvýznamnějším dodavatelem lepenkových výrobků z recyklovaného materiálu pro archivaci. Tím, že produkty, které vyrábíme, vznikají zpracováním sběrového papíru a jsou zcela recyklovatelné, šetříme životní prostředí. I naše dřívější investice do modernizace výroby nesly významný efekt energetických úspor. Nyní uvažujeme o dalších investicích do rozvoje firmy a inovací, jaké jsou další možnosti v oblasti zvýhodněného financování? Marek Michálko, jednatel společnosti EMBA, spol. s r.o.

Štítky KB, Inovace, Dotace, EU

číst celý článek
1 11 19 20 21 22 23 24 25 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.