Finance a pojištění

Zemědělské exporty v objemu jedné miliardy ve výhledu

thumbnail

„Vývoz a poptávka po tuzemských zemědělských a potravinářských technologiích a produktech neustále roste a dá se říci, že zažívá boom. Nejen proto jsme zintenzivnili činnost v těchto odvětvích a od loňska je řadíme mezi prioritní. Ke konci uplynulého roku jsme v těchto segmentech měli v různé fázi projednávání obchodní případy v hodnotě téměř jedné miliardy korun,“ uvedl generální ředitel České exportní banky Karel Bureš.

Štítky Agroexport, Financování, ČEB

číst celý článek

Investice do energetických úspor je správné rozhodnutí

Naše společnost působí prakticky výhradně na zahraničních trzích, a tak čelíme velkému tlaku konkurence. To nás nutí stále hledat úspory v nákladech, včetně nákladů na energie spotřebovávané v našich výrobních provozech. Existuje pro firmy kromě OPPIK nějaký zvýhodněný způsob financování investic do energetických úspor, kde by návratnost byla v horizontu do pěti let?

číst celý článek

EGAP pojistil dodávku turbíny do Indonésie, ve hře je i Kuba

thumbnail

Parní turbína z Plzně najde uplatnění na indonéském ostrově Jáva, a české strojírenství tak může zaznamenat další úspěch v zahraničí. Dodávku ze společnosti Doosan Škoda Power pro indonéskou paroplynovou elektrárnu Grati pojistila státní pojišťovna EGAP. Export je součástí širšího projektu – celkového rozšíření elektrárny Grati, kterého se účastní řada firem z různých zemí. Financování zajišťují velké mezinárodní banky ING, Société Générale, její česká dcera Komerční banka a také korejská státní exportní a importní banka Kexim. Kromě našeho EGAPu a korejské Kexim se na pojištění podílí také italská agentura pro podporu exportu SACE.

Štítky EGAP, Energetika

číst celý článek
1 11 21 26 27 28 29 30 31 32 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.