Články se štítkem: Kybernetická bezpečnost

Londýnský dril nás katapultoval do globálního byznysu

thumbnail

I když ze všech start-upů uspěje jen malá část, těch českých není vůbec málo. Jenže paradoxně se o nich ví víc v zahraničí než doma. Mezi ty, které si proklestily cestu do české špičky přes úspěchy v globální konkurenci, patří jeden z předních poskytovatelů služeb v oblasti kyberbezpečnosti, společnost TeskaLabs.

Štítky Velká Británie, Kybernetická bezpečnost, digitalizace

číst celý článek

Jak snížit riziko kybernetických útoků na firemní peníze?

thumbnail

„Obdržela jsem e-mail od generálního ředitele s instrukcí k provedení platby. Vzhledem k tomu, že generální ředitel byl na služební cestě mimo Evropu a nebylo možné se s ním v rámci časového posunu spojit, tak jsem ve vazbě na urgenci platby rozhodla příkaz poslat. Následně mi volali z Kontaktního centra Komerční banky, že zadaná platba byla vyhodnocena jako podezřelá a požádali mě o prověření detailů. V nejbližším možném termínu jsem kontaktovala našeho generálního ředitele, který mi potvrdil, že žádný požadavek na urgentní platbu neposílal. Útočník si zřejmě před odesláním e-mailu, který byl zpracován velice věrohodně, zjistil, kdy není vedení firmy přítomno a není možné jednoduše ověřit platnost pokynu. Podle čeho máme rozeznat tyto útoky či podvodné aktivity a na co konkrétně si nyní dávat pozor?“ Hlavní účetní společnosti, která se stala obětí útoku. Vzhledem k požadavku zůstat v anonymitě nejsou firma ani zaměstnanec uvedeni

Štítky Kybernetická bezpečnost, hacking

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.