Články se štítkem: Laos

ASEAN není monolitKdo bude jeho lídrem?

thumbnail

Není žádnou novinkou, že se těžiště ekonomického dění posouvá do Asie a že jedním z center je jihovýchodní Asie a sdružení ASEAN. To samo o sobě není zrovna sourodým celkem, natož monolitem. A je jedno, zda se na to díváme pohledem ekonomických charakteristik nebo třeba politicky. Ambici být lídrem – nebo za něj být alespoň považován – má oprávněně řada zemí, ale v pevninské části ASEAN je jím určitě Thajsko patřící k nejsilnějším hráčům i obecně. Naopak Kambodža a Laos leží na opačném konci pomyslného žebříčku.

Štítky ASEAN, Ekonomická diplomacie, MZV, Thajsko, Laos, Kambodža

číst celý článek

Laos: Pozapomenutý partner, který na nás nezapomněl

thumbnail

Co nás napadne, když se řekne Laos? Možná není troufalé si myslet, že některé možná Luang Prabang nebo válka v Indočíně, ale naprostou většinu asi nic. Určitě nic, co by mělo spojitost s podnikáním nebo byznysem. Ostatně, proč také? O Laosu se dlouhá léta příliš nemluví. Leží většinou ve stínu větších, silnějších nebo z různých důvodů atraktivnějších sousedů a působí dojmem malé, ospalé země žijící si svým pravidelným a nepříliš rychlým „lidově demokratickým“ tempem. Je tedy nějaký důvod se o Laos zajímat? Určitě ano.

Štítky Laos, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Česká zdravotnická technika dobývá nová teritoria

thumbnail

Čeští výrobci zdravotnické techniky úspěšně pronikají na zahraniční trhy. Jen státní úvěrová pojišťovna EGAP za posledních pět let pojistila obchodní případy za více než 7,5 miliardy korun. Jde především o kompletní výstavbu nemocnic a poliklinik. EGAP pojistí každý rok export do zhruba čtyř desítek zemí světa. V posledních letech se může pochlubit tím, že se v jeho portfoliu každoročně objeví tři nová teritoria. „V uplynulých dvou letech to byly například Gabon, Ghana, Laos, Kolumbie nebo Papua-Nová Guinea,“ vysvětluje generální ředitel EGAP Jan Procházka. Ve všech těchto zemích české společnosti získaly kontrakty na výstavbu a vybavení nemocnic a poliklinik. V průměru se na jedné takové zakázce podílí v pozici subdodavatele 25 českých firem.

Štítky EGAP, Zdravotnická technika, Laos, Gabon, Ghana

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.