Finance a pojištění

Peněz na investice do energetických úspor není nikdy dost

Naše společnost je jedním z předních výrobců zemědělské a komunální techniky v České republice. Výrobní závod v Prostějově navazuje na místní dlouholetou tradici strojírenské výroby v kombinaci s využíváním moderních technologií a poznatků z vlastního vývoje. Naše montážní linky jsou situovány v původních výrobních halách, které jsou obdobně jako administrativní budova energeticky náročné. Proto zvažujeme investici do energetických úspor, kdy mimo jiné máme podánu žádost o dotaci z OPPIK program Úspory energie. Existují pro realizaci energetických úspor ve firmách kromě dotace ještě nějaké jiné zvýhodněné formy financování?

Štítky Podpora exportu, KB, Úspory energií

číst celý článek

SEPA platby vám usnadní rozhodování

thumbnail

Potřebujete poslat zahraniční nebo SEPA platbu a nevíte jak? Ztrácíte se v množství položek, které je třeba vyplnit, nevíte, jaký formulář máte vybrat? Komerční banka pro vás připravila nový formulář v aplikaci MojeBanka, který vám zadávání plateb usnadní. O tom a dalších novinkách ve službách přímého bankovnictví KB jsme si povídali s Janou Švábenskou, výkonnou ředitelkou pro transakční a platební služby.

Štítky KB

číst celý článek

Víc než pět miliard korun po odvolání sankcí

thumbnail

Jak jsme čtenáře TRADE NEWS informovali, EGAP zahájil už v srpnu projednávání nových obchodních případů do Íránu. Podmínkou pro jejich konečné schválení zůstává odvolání sankcí, které zatím vývoz do tohoto zajímavého teritoria znemožňují. Nicméně EGAP už stanovil takzvaný signální teritoriální limit – po uvolnění sankcí je připraven pojistit export českých firem za více než 5 miliard korun.

Štítky EGAP, Írán

číst celý článek

Jak nastavit platby před koncem roku

Naše projekční kancelář zahájila svou činnost již v roce 1992. Od té doby byly kanceláří zpracovány stovky projektů menších či větších staveb, od rodinných domků až po obytné, administrativní nebo průmyslové komplexy. Připravujeme projekty nosných konstrukcí pro všechny stupně přípravy stavby. Své závazky hradíme včas a i na konci roku chceme dostát svému slovu. Vzhledem k hektické době a množství státních svátků nevíme, do kdy máme platby poslat. Můžete nám poradit, do kdy je třeba platby zadat prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB, aby byly částky připsány na účty našich obchodních partnerů ještě v letošním roce?

Štítky KB

číst celý článek
1 11 21 30 31 32 33 34 35 36 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.