Články se štítkem: Bělorusko

Příležitosti pro české firmy v Bělorusku

thumbnail

energetika Absence vlastního energetického strojírenství dává prostor českým dodavatelům investičních celků pro energetiku a energetické strojírenství. V souladu s vládní strategií rozvoje energetického potencionálu Běloruska do roku 2020 je navyšování energetického výkonu země — výstavba a…

Štítky Bělorusko

číst celý článek

Bělorusko na rozcestíPříležitost pro české firmy?

thumbnail

Málokdo ví, že Bělorusko je zemí, která má s Českou republikou mnoho shodných rysů, ať už se jedná o počet obyvatel, tranzitní polohu, strukturu průmyslu či orientaci na export. Jak my, tak i Bělorusové se spoléháme na své lidské zdroje, na to, co umíme vytvořit, nikoliv „vykopat a prodat“. Dlouhodobě to může být výhoda a hlavně to představuje potenciál prakticky ve všech odvětvích. Spolupráce s Běloruskem je spolehlivá, smlouvy bývají dodržovány a běloruský trh na rozdíl od jiných prakticky negeneruje pojistné události. Navíc jde zpravidla oběma směry o obchodní výměnu s poměrně vysokou přidanou hodnotou, což má dlouhodobě pozitivní efekt na český průmysl.

Štítky Bělorusko

číst celý článek

I v Bělorusku vám umíme krýt záda

Nabídka firmy Albertina zahrnuje široký sortiment zařízení, která nalézají uplatnění zejména v potravinářském, kosmetickém, chemickém a farmaceutickém průmyslu. Naše stroje se prodávají ve většině zemí Evropy, v USA, JAR, severoafrických státech, na Středním východě, v oblasti jihovýchodní Asie nebo v Austrálii. Nyní jednáme o exportu do Běloruska. Výroba zařízení na zakázku trvá zhruba 6 měsíců. Pro jistotu, že dostaneme za zakázku zaplaceno, máme s kupujícím dohodnutou platbu prostřednictvím dokumentárního akreditivu. Protože Bělorusko vnímáme jako rizikovější teritorium, chceme mít náš akreditiv potvrzený. Jsou tuzemské banky připraveny potvrzení dokumentárního akreditivu vystaveného běloruskou bankou nabídnout? Ing. Milan Weisser, jednatel Albertina Trading, spol. s r. o.

Štítky Financování, Bělorusko, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.