Finance a pojištění

Víc než pět miliard korun po odvolání sankcí

thumbnail

Jak jsme čtenáře TRADE NEWS informovali, EGAP zahájil už v srpnu projednávání nových obchodních případů do Íránu. Podmínkou pro jejich konečné schválení zůstává odvolání sankcí, které zatím vývoz do tohoto zajímavého teritoria znemožňují. Nicméně EGAP už stanovil takzvaný signální teritoriální limit – po uvolnění sankcí je připraven pojistit export českých firem za více než 5 miliard korun.

Štítky EGAP, Írán

číst celý článek

Jak nastavit platby před koncem roku

Naše projekční kancelář zahájila svou činnost již v roce 1992. Od té doby byly kanceláří zpracovány stovky projektů menších či větších staveb, od rodinných domků až po obytné, administrativní nebo průmyslové komplexy. Připravujeme projekty nosných konstrukcí pro všechny stupně přípravy stavby. Své závazky hradíme včas a i na konci roku chceme dostát svému slovu. Vzhledem k hektické době a množství státních svátků nevíme, do kdy máme platby poslat. Můžete nám poradit, do kdy je třeba platby zadat prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB, aby byly částky připsány na účty našich obchodních partnerů ještě v letošním roce?

Štítky KB

číst celý článek

Když Češi kupují americké firmy

thumbnail

V minulém vydání TRADE NEWS jsme vás už informovali o zahraničním úspěchu společnosti FERMAT CZ. Podařilo se jí s pomocí České exportní banky koupit firmu Lucas z Clevelandu ve státě Ohio. Byla to její už pátá úspěšná akvizice, ovšem první v zahraničí. Na otázky odpovídali tři muži: Jiří Ferenc (FERMAT CZ), Paul Mandelbaum (Lucas) a Karel Bureš (ČEB).

Štítky USA, ČEB, Strojírenství

číst celý článek

Díky cash poolingu se mohou v jedné struktuře potkat různé měny

Naše firma KLIKA-BP, a.s., je jednou z největších českých společností působících v oblasti protipožární bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Komplexní dodávky a servis hasicích zařízení spolehlivě realizujeme již 20 let. Vedoucí postavení zaujímáme i na slovenském trhu. Vzhledem k regionální působnosti obchodujeme ve dvou hlavních měnách: CZK a EUR. Zajímalo by nás, jak můžeme efektivně optimalizovat zůstatky na našich účtech v těchto měnách, aniž bychom museli měny jakkoliv převádět či konvertovat.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Vladimír Jeřábek: Naše bankovní skupina je už v Číně jako doma

thumbnail

Komerční banka byla v rámci skupiny Société Générale první, která před šesti lety nabídla svým klientům účet v čínských jüanech. Nakolik tuto možnost využívají? Platí stále, že čínští obchodníci zvýhodňují obchod ve své měně? I na to jsme hledali odpovědi u Vladimíra Jeřábka, člena představenstva KB a náměstka generálního ředitele pro distribuci.

Štítky Čína, Strojírenství, KB

číst celý článek
1 11 21 31 32 33 34 35 36 37 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.