Finance a pojištění

Naše potravinářství a zemědělství mají světu co nabídnout

thumbnail

V posledních deseti letech se vývoz směřující do sektorů potravinářství a zemědělství postupně zvyšuje. Exportní garanční a pojišťovací společnost EGAP svým pojištěním podpořila export za více než 22 miliard korun. Nejvyšší podíl na této sumě má vývoz surovin, hlavně obilí, sušeného mléka či sladu.

Štítky EGAP, Podpora exportu, Pojištění, Potravinářství, Zemědělství

číst celý článek

SEPA inkaso pomáhá v řízení cash flow

Naše rodinná firma se zabývá výrobou kvalitních teplovzdušných a pyrolytických kamen s jedinečnou technologií zplynování dřeva. Protože se jedná o kvalitní výrobky, je po nich poptávka i v zahraničí – převážně na Slovensku a v Německu. Právě u nových a neprověřených zahraničních obchodních partnerů, ale i těch s vysokou obrátkou zboží, bychom si rádi pohlídali cash flow (převážně v eurech) za dodávané výrobky. Někteří zahraniční obchodní partneři dokonce vyžadovali, abychom platby inkasovali v eurech. Existuje nějaký nástroj, který by nám k tomu dopomohl?

Štítky Finanční služby, KB

číst celý článek
1 11 21 31 33 34 35 36 37 38 39 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.