Finance a pojištění

Aby podpořený výzkum neskončil v šuplíku

Svět se stává čím dál složitějším. Pro vznik nových vynálezů již většinou nestačí na koleně sestavená stavebnice Merkur a dobrý nápad. Velký svět inovací je dneska o finančních prostředcích, mezinárodních týmech a specializaci v rámci globálních hodnotových řetězců. Češi se určitě v takovém světě neztratí, ale je zapotřebí pro to přichystat vhodné podmínky.

Štítky Výzkum a vývoj, Inovace, EGAP

číst celý článek

Pro exportéra je akreditiv nejlepším řešením

Naše společnost se zaměřuje především na prodej použité manipulační techniky, jako jsou vysokozdvižné vozíky, skladová technika, terénní stroje, teleskopické manipulátory, paletové vozíky, pracovní plošiny a regálové zakladače. Poskytujeme i další služby jako půjčovnu či servis. Naše stroje prodáváme nejen v ČR, ale v celé Evropě. V posledních letech se rozvinul zájem ze strany států Afriky, Jižní Ameriky či Asie. Při domlouvání platebních podmínek se tak setkáváme s nejrůznějšími požadavky a narážíme na celou řadu zkratek, jako je třeba DC, LC, CAD nebo DA. Co přesně zkratky znamenají ve vztahu k platbám? Co z toho je pro nás jako vývozce výhodné?

Štítky Finance

číst celý článek

Víte o možnosti exportního financování s komerčním zajištěním?

thumbnail

Naše firma se zabývá dodávkami technologických a stavebních celků do zemí Ruské federace a států Střední Asie. V poslední době se nám objevilo několik větších projektů, kde je potřeba profinancovat akontaci a část lokálních nákladů, které nelze pojistit u společnosti EGAP s ohledem na podmínky OECD. Jakým způsobem postupovat? A může pomoci Komerční banka?

Štítky Finance

číst celý článek

Jak vyvážet do rizikových zemí

Chcete vyvážet své zboží do rizikových zemí? Pak byste měli vždy myslet na pojištění. Základní podmínkou pro to, abyste mohli získat pojištění od společnosti EGAP, tedy se státní podporou, je splnění pravidla pro původ zboží. Jednoduše řečeno: podíl českého zboží a služeb na celkové hodnotě vývozu musí dosahovat minimálně 50 %.

Štítky Pojištění

číst celý článek
1 11 21 31 35 36 37 38 39 40 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.