Finance a pojištění

Kategorizace zemí aneb Mezinárodní pravidla pojišťování exportu

Často se někteří exportéři ptají, jak je možné, že třeba před dvěma lety pojišťovali u EGAPu export do Ruska a teď chtějí totéž pojistit na Ukrajině, a v ceně za pojištění je obrovský rozdíl. Vysvětlení je jednoduché: zatímco Rusko je v kategorii 3, Ukrajina nyní podle OECD spadá do kategorie 7. Pojišťování exportu má svá mezinárodní pravidla. EGAP tak musí dodržovat především členění zemí do rizikových kategorií, které stanovuje OECD.

Štítky Pojištění

číst celý článek

Jak se nová právní úprava dotkne bankovních záruk?

Společnost BLOCK a.s. se zabývá komplexními dodávkami stavebních a technologických celků, od jejich prvotního technického návrhu přes vypracování všech potřebných stupňů projektové dokumentace až po jejich samotnou realizaci, zprovoznění, měření a zkoušky, validace a servis. Působí v oblasti farmacie a biotechnologie, laboratoří, zdravotnictví, průmyslových staveb, tepelné technologie a klimatizace. Pro realizaci dodávek firma využívá bankovní záruky, které zajišťují její závazky z příslušných kontraktů. Jaké změny lze v souvislosti s implementací nového občanského zákoníku očekávat u bankovních záruk? Budou mít tyto změny na poskytování záruk nějaký zásadní dopad?

Štítky Finance

číst celý článek

Dokumentární akreditiv a jeho forfaitingAlternativní možnost efektivního řízení firemního cash-flow

thumbnail

Jedním z nosných vývozních teritorií naší společnosti, která se zabývá vývozem zboží investiční povahy a dodávkami technologických zařízení, je Rusko. Vzhledem k charakteru zboží požaduje kupující v tomto teritoriu často poskytnutí dodavatelského úvěru v řádu až několika let. Je požadavek na poskytnutí odložené splatnosti obvyklý? Jaká řešení nabízí Komerční banka svým klientům z pohledu minimalizace teritoriálních a komerčních rizik a realizace inkasa po dodávce zboží?

Štítky Finance, Rusko

číst celý článek
1 11 21 31 37 38 39 40 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.