Finance a pojištění

Složité žádosti o akreditivy a záruky? Jde to i jednoduše a online!

thumbnail

Každá firma, která kdy vyplňovala staré klasické papírové žádosti o bankovní záruku nebo dokumentární akreditiv, potvrdí, že to chce čas a určité zkušenosti, aby všechno „na první dobrou“ dopadlo tak, jak má. Následný telefonát z banky, že v žádosti chybí informace nezbytné pro vystavení instrumentu nebo jsou v ní logické chybky, znamená v lepším případě opravu žádosti a lehké zdržení při zpracování, v horším pak nestíhání termínů. Lze to nějak změnit? Ptáme se Tomáše Raka, vedoucího Trade Sales Komerční banky.

Štítky digitalizace, Finance, KB

číst celý článek

David Formánek: Naše země má štěstí na skvělé kapitány průmyslu

thumbnail

Zatímco z některých mainstreamových médií se na nás stále sypou černě zabarvené ekonomické scénáře, závěry nezávislého průzkumu analytiků Komerční banky přinášejí dobré zprávy. I když nás čeká další obtížný rok, k extrémnímu pesimismu nemáme důvod. Z širšího pohledu naše ekonomika vybalancovala většinu dosavadních překážek. Máme za sebou velmi mírnou recesi, která se týkala dvou posledních čtvrtletí minulého roku, a letos už bychom se měli dočkat lehkého oživení. Ustáli jsme energetickou krizi. A také se podařilo udržet vysokou zaměstnanost. O tom hovoříme s Davidem Formánkem, členem představenstva KB zodpovědným za korporátní a investiční bankovnictví, který zdůrazňuje: „Tuzemskou ekonomiku podržela zahraniční poptávka, neboť v ostatních zemích eurozóny se žádná recese nakonec nekonala. A také se ukázalo, jak životaschopné a silné jsou tuzemské firmy a jejich lídři, což je velmi povzbudivé.“

Štítky KB

číst celý článek

Recese je za námiOživení bude hodně pozvolné

Již je to černé na bílém – podle předběžného odhadu ČSÚ zaznamenala česká ekonomika v závěrečném čtvrtletí loňského roku oproti předchozím třem měsícům v reálném vyjádření hospodářský pokles ve výši -0,3 % po -0,2 % ve třetím čtvrtletí. Za celý loňský rok jsme tak v průměru zaznamenali ve srovnání s rokem 2021 vzestup o 2,5 %.

Štítky KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 11 21 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.