Články se štítkem: Energetika

Pokud nebudeme táhnout se zemědělci za jeden provaz, nevyhraje nikdo z nás

„Nejen že nevyhrajeme, ale smát se nakonec budou nizozemské, německé nebo francouzské mlékárny. Spolupráce v rámci zefektivnění svozů mléka, sběrných míst, zvýšení kvality a dohledatelnosti mléka až k jednotlivé dojnici, to vše mléko ve vnímání spotřebitelů zhodnocuje,“ tvrdí Jan Teplý, ředitel marketingu, obchodu a nákupu akciové společnosti Madeta.

Štítky Potravinářství, Energetika

číst celý článek

Otec fyziky – Nikola Tesla překročil hranice fantazie

thumbnail

,,Možné je cokoliv“ či ,,budoucnost je má“ říkával geniální Nikola Tesla, označovaný též za „otce fyziky“. Jeho myšlenky předběhly svou dobu, která na ně nebyla dosud připravena, jak sám prohlásil, a to o celé jedno století. Veškerá elektronika, která nás nyní obklopuje, vychází ze základů, jež položil Tesla. Narodil se 10. června 1856 (údajně o půlnoci a za pořádné magnetické bouře) na území někdejšího Rakousko-Uherska, v srbské vesničce Smiljan, tedy jako náš dobový spoluobčan. Později studoval i v Praze. Osobitým přístupem k vědě a svými objevy v oblasti elektrotechniky překročil mnohé hranice fantazie. Roku 1946 po něm byl pojmenován pražský národní podnik Tesla.

Štítky Energetika

číst celý článek

Umíme nabídnout i velké investiční celky

thumbnail

Negativní dopady globální krize se nevyhnuly ani energetice, a tak se také velcí hráči začali zajímat o zakázky, které dříve opomíjeli. Nejen ve výrobě a distribuci elektřiny, ale i v teplárenství se dostávají k novým příležitostem obtížně. O vyostřeném konkurenčním boji ví své také inženýrsko-dodavatelská společnost EGEM.

Štítky Energetika

číst celý článek

Díky bioelektrárnám jsme krizi nezažili

thumbnail

Průmyslové parní turbíny patří mezi perspektivní segment energetiky i v současném období ekonomického útlumu. ,,Rostoucí zájem o tato zařízení v tuzemsku i v zahraničí je určitou zárukou naší firemní stability již několik let. Navíc se snažíme obrátit i zdánlivá negativa ve svůj prospěch,“ říká generální ředitel společnosti PBS Energo Karel Jelínek.

Štítky Energetika

číst celý článek
1 4 7 9 10 11 12

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.