Články se štítkem: Energetika

Vlastně máme pouze dvě alternativy: Buď si potřebné vypěstujeme, nebo vytěžíme

thumbnail

Přírodní bohatství je jednou ze základních podmínek existence lidstva na Zemi. Jelikož není rovnoměrně rozložené a protože se jednotlivé společnosti liší ve schopnosti ložiska najít, exploatovat a získané suroviny zužitkovat, generuje velké rozdíly v bohatství – a moci – států. Jak je na tom dnešní Česká republika? Jak moc jsme dnes bohatí, či chudí? I o tom jsme hovořili s Pavlem Kavinou, ředitelem odboru surovinové a energetické bezpečnosti na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.

Štítky Energetika, Surovinová bezpečnost, Zdroje

číst celý článek

Tomáš Hartl: Výrobcům zelené energie přinášíme jistotu a stabilitu

thumbnail

Je známo, že společnost E.ON dodává svým zákazníkům více než dvacet procent elektřiny vyrobené výhradně z obnovitelných zdrojů (OZE) a je jedničkou na trhu ve výkupu této elektřiny v České republice. Pokud porovnáme uplynulých sedm let, jde více než o čtyřnásobný nárůst. Společnost myšlenku šetrné energie dlouhodobě podporuje nejen řadou vlastních marketingových aktivit nebo speciální nabídkou zelených tarifů, ale také právě aktivním výkupem zelené elektřiny od domácích výrobců. Právě na toto téma hovoříme s Tomášem Hartlem ze společnosti E.ON Energie.

Štítky Energetika, Obnovitelné zdroje, Zelená energie, E, ON

číst celý článek

Kde hledat v Brazílii příležitosti

Dopravní infrastruktura Již tak rozsáhlé investice do budování nové, především silniční, námořní a železniční dopravy, dimenzované pro osobní i nákladní přepravu, byly dále podpořeny rozhodnutím prezidentky Rousseffové, která nedávno vyhlásila nové investice v rámci investičního plánu Mobilidade…

Štítky Brazílie, Dopravní infrastruktura, ICT, Environment, Energetika, Letecký průmysl, Potravinářství

číst celý článek

Bohatá kráska Argentina

thumbnail

Argentinská kráska hovoří španělsky, ale je to Italka, která si myslí, že má status Britky, a chová se jako Francouzka. Vzbuzuje pozornost, a tak se snad i zákonitě dostává do situací, které sice nejsou úplně standardní, ale nakonec se z potíží úspěšně a s grácií dostane. Taková byla, je i bude Argentina. Prosím, seznamte se.

Štítky Argentina, Energetika, ICT, Doprava, Strojírenství, Environmentální technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.