Články se štítkem: Energetika

Vladimír Mařík: Největším problémem současné energetiky je zastaralý způsob myšlení jejích manažerů

thumbnail

Green Deal. Pro širokou veřejnost zatím jen ideologicky zabarvená abstraktní vize, která vyvolává optimismus i skepsi. O jeho užitečnosti a rizicích, odtržení bruselské administrativy od reality členských zemí EU, monopolizaci české energetiky, slabém využití potenciálu české vědy, nadějnosti nových technologií, potřebách změny myšlení a otevřené informovanosti jsme si povídali se zakladatelem a vědeckým ředitelem Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT (CIIRC) Vladimírem Maříkem.

Štítky Environment, Energetika, Věda a výzkum

číst celý článek

Tomáš Korostenský: Indie si nás zavolala sama

thumbnail

Firma Ekotechnik Czech se už čtrnáct let úspěšně zabývá solárním byznysem. Z České republiky se postupně posunuli k zakázkám v Rumunsku, na Ukrajině, ve Velké Británii, Turecku či Rusku. Na Indii vůbec nepomysleli, jenže indické firmy se jim začaly o spolupráci hlásit samy. „A tak jsme postupně nastoupili nelehkou, ale velice zajímavou a úspěšnou obchodní pouť,“ zahajuje naše povídání její jednatel Tomáš Korostenský.

Štítky Indie, Energetika, Environment

číst celý článek

Josef Brabenec: Nesdílíme trend hledat na obchodním trhu nepřáteleRusko je pro nás stále perspektivní

thumbnail

„Na Rusko se díváme jako na dobrého obchodního partnera. Spolupráce s ním je pro nás tradiční, dlouhodobá a perspektivní.“ To jsou slova zakladatele a spolumajitele společnosti ENBRA Josefa Brabence. Česká rodinná firma je dlouholetým tuzemským lídrem nejen v dodávkách vodoměrů a měřičů tepla, ale i ve výrobě zkušeben a ve zkoušení měřidel průtoku a tepla. Hovořili jsme o ruském trhu, kde ENBRA slaví dlouhodobě úspěchy zvláště se svými zkušebnami.

Štítky Vodohospodářství, Energetika, Rusko

číst celý článek

Edward Robinson: Malé a střední podniky budou hrát v nové, nízkouhlíkové ekonomice klíčovou roli

thumbnail

„Rostoucí emise škodlivin umocňují potřebu rychlého snížení závislosti na fosilních palivech a je správné, že Evropa v tom jde zbytku světa příkladem,“ říká britský ekonom Edward Robinson, jehož hlavní oblast zájmu tkví právě v energetice a zejména v možnostech postupné diverzifikace energetického mixu. Jak moc jsou tyto změny aktuální, jaký dopad budou mít na podnikatelský sektor a zejména na malé a střední firmy, o tom jsme spolu mluvili po skončení konference na VŠE v Praze na téma: What is the Energy (Policy) of the Future?

Štítky Energetika, Environment, MSP

číst celý článek

Josef Šimeček: Poptávka z Východu roste

thumbnail

Zatímco většina Evropské unie žije dekarbonizací, země jako Rusko, Čína a státy jihovýchodní Asie našlapují s ohledem na hospodářský růst a sociální klima kolem restrukturalizace svého energetického mixu zatím opatrně. Proto se nejzajímavější odbytiště společnosti Hansen Electric, čerstvého nositele ocenění Exportní cena DHL UniCredit Bank v kategorii středně velká společnost, nacházejí právě v těchto regionech.

Štítky Energetika, Čína, Rusko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.