Články se štítkem: Energetika

Menší české firmy už Indonésii objevilyZůstanou ty velké pozadu?

thumbnail

V Indonésii se ukazuje, že se naše menší české firmy umějí otáčet. Mnohdy jsou totiž vytrvalejší a pružnější než tradiční dodavatelé a velké renomované společnosti. Proto zde na realizaci velkých investičních celků stále ještě čekáme. Přitom čtvrtá největší země světa a největší člen Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) s více než 250 miliony obyvatel, s ekonomikou, která dosahuje posledních několik let trvalého růstu HDP přes pět procent, nabízí obrovské příležitosti. V posledních zhruba pěti letech navíc prochází masivním rozvojem zejména v oblasti energetiky a infrastruktury, podporovaným současnou vládou a zejména „prezidentem budovatelem“ Jokem „Jokowi“ Widodem.

Štítky Indonésie, CzechTrade, Energetika, Doprava, železniční průmysl

číst celý článek

Angola: Perla v koruně bývalého portugalského impéria zvedá hlavu

thumbnail

Když se Angola před patnácti lety vymotala z bludného kruhu občanských válek, začala se zvolna stabilizovat a intenzivněji využívat především svého velkého přírodního bohatství. Jedna z největších zemí na černém kontinentu přitahuje již po staletí pozornost díky svému strategickému geopolitickému umístění a obchodním příležitostem. Současná politika vlády směrem k diverzifikaci ekonomiky a snížení závislosti na těžbě ropy podporuje nové investiční projekty, na které je možné navázat kvalitní české produkty včetně know-how.

Štítky Angola, Energetika, Zemědělství, Potravinářství, Nerostný průmysl

číst celý článek

Z Frýdku-Místku do kazachstánské Astany

thumbnail

„Když přemýšlím o strategii naší společnosti, napadá mě, že v současné době je největším hendikepem našeho produktu jeho univerzalita. Jen odborná veřejnost si dovede představit, kolik druhů hmot organického původu dokáže naše malá továrna zpracovat,“ uvažuje nad dalším vývojem inovativní technologie PTR její spoluautor a jeden z majitelů společnosti Hedviga Group, Petr Cuber.

Štítky Energetika, Velká Británie, Kazachstán, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.