Články se štítkem: Energetika

Energie budoucnostiKazachstán se otevírá světu

thumbnail

Komisař české účasti na letošní mezinárodní specializované výstavě Expo 2017 v Astaně Jan Krs jezdí do Kazachstánu jako domů. Není divu. Šest let byl v této zemi obchodním radou našeho velvyslanectví, později pracoval jako vedoucí organizační složky jedné kazachstánské firmy, která působí v oblasti automotive a spolupracuje s mladoboleslavskou Škodou Auto. Jak sám říká, Kazachstán a jeho obyvatele má rád, a právě tento fakt byl pro něj hlavní motivací, aby se do výběru na komisaře před časem přihlásil.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek

Energetická (r)evoluce: sektor prochází očistcem, lépe bude až pozítří

thumbnail

Energetikou ve stále větší míře zmítají politici, kdysi hrdý a stabilní sektor i proto svírá nejistota. Tu by přitom mohlo ještě zvýšit zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem, vysvětluje nejaktivnější drobný akcionář ČEZu, jinak analytik spolupracující s J&T Bankou Michal Šnobr. Jak dodává, další neznámou komplikující energetickým firmám život je nastartovaná technologická revoluce, která jednou významně změní jejich byznys i naše životy. Kdy na svět Elona Muska dojde, je nicméně stále nejasné.

Štítky Energetika

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Chile, Peru a Argentině

Příležitosti pro české firmy v Chile Automobilový průmysl a kolejová doprava V zájmu reaktivace ekonomiky a modernizace infrastruktury bude vláda ze státních prostředků investovat 4,2 mld. USD do dopravní infrastruktury. Tento krok navazuje na záměr státního rozpočtu z roku 2015, ve kterém se…

Štítky Chile, Peru, Argentina, Doprava, Zemědělství, Těžební průmysl, Energetika, Vodohospodářství

číst celý článek

EGAP pojistil dodávku turbíny do Indonésie, ve hře je i Kuba

thumbnail

Parní turbína z Plzně najde uplatnění na indonéském ostrově Jáva, a české strojírenství tak může zaznamenat další úspěch v zahraničí. Dodávku ze společnosti Doosan Škoda Power pro indonéskou paroplynovou elektrárnu Grati pojistila státní pojišťovna EGAP. Export je součástí širšího projektu – celkového rozšíření elektrárny Grati, kterého se účastní řada firem z různých zemí. Financování zajišťují velké mezinárodní banky ING, Société Générale, její česká dcera Komerční banka a také korejská státní exportní a importní banka Kexim. Kromě našeho EGAPu a korejské Kexim se na pojištění podílí také italská agentura pro podporu exportu SACE.

Štítky EGAP, Energetika

číst celý článek

Že v energetice obstojí jen velké nadnárodní kolosy? Nesouhlasím, říká šéf ASE

thumbnail

Některým šéfům českých malých a středních firem říkáme v redakci „srdcaři“. To proto, že po roce osmdesát devět sice měli prázdné kapsy, zato jim nechyběly odborné znalosti, zkušenosti a hlavně odvaha a vůle. Za čtvrtstoletí vybudovali prosperující společnosti a ti šťastnější mohli zapojit do díla i své potomky. Aby se na podobné příběhy novodobé historie českého podnikání tak snadno nezapomnělo, připomínáme si další z nich, tentokrát s generálním ředitelem Tomášem Taškem z druhé generace rodinné společnosti ASE.

Štítky Energetika, Rodinná firma

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.